Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Fake News» της Νέας Δημοκρατίας η δήθεν υπερπολυτελής κατοικία του Έβο Μοράλες

Καραμπινάτη παραπληροφόρηση αποδείχθηκε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην οποία αναφέρονταν ότι ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κατοικεί σε υπερπολυτελή ουρανοξύστη στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ. 

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την επίσκεψη του Μοράλες στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της ανούσιας κοκκορομαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν πως ο βολιβιανός πρόεδρος «έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του». Σε σχετική δε φωτογραφία που συνόδευε την ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΝΔ σημείωνε: «Αυτή είναι η νέα κατοικία του Έβο Μοράλες αξίας $34 εκατομμυρίων». 

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος πως ο 29όροφος ουρανοξύστης που φέρει το όνομα Casa Grande del Pueblo (Το Μεγάλο Σπίτι του Λαού) δεν αποτελεί κατοικία του Μοράλες αλλά κυβερνητικό κτίριο στο οποίο φιλοξενούνται πέντε υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες, συνεδριακοί χώροι και τμήμα της προεδρίας της Βολιβίας. Με λίγα λόγια, είναι σαν κάποιος να αποκαλεί το Λευκό Οίκο… ιδιόκτητη κατοικία του Τραμπ ή αντίστοιχα το Μέγαρο των Ηλυσίων ως σπίτι του Μακρόν. 

Απ’ ό,τι φαίνεται, η Νέα Δημοκρατία ανταγωνίζεται επάξια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης. Έτσι, μετά τις ψηφοθηρικές ρητορείες του κ.Τσίπρα περί «προοδευτικών μετώπων της αριστεράς» και «επαναστατικού ρεαλισμού» – που εκστόμισε κατά την επίσκεψη Μοράλες – περάσαμε στην…. «αποκάλυψη» από τη ΝΔ της δήθεν πολυτελούς κατοικίας του βολιβιανού προέδρου. 

Με απλά λόγια, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σε μια συνεχή κούρσα για το ποιος θα κοροϊδέψει περισσότερο το λαό, κρατώντας τον εγκλωβισμένο στο δίπολο της αστικής εξουσίας.