Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο της ΕΑΜικής Αντίστασης για το μπλόκο της Καλογρέζας

Το μνημείο των 22 αγωνιστών που εκτελέστηκαν από γερμανούς ναζί στο μπλόκο της Καλογρέζας βεβήλωσαν κάποια θρασύδειλα φασιστοειδή. Πάνω στο μνημείο, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και υμνητές των SS άφησαν το απεχθές αποτύπωμα τους: μια σβάστικα ζωγραφισμένη με σπρέϊ. 

Σε σχετική ανακοίνωση τους, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ στην Νέα Ιωνία καταγγέλουν την θρασύδειλη ενέργεια, αναφέροντας: 

«Αυτοί που τη μέρα είναι τα καλύτερα τσιράκια των αφεντικών στους χώρους δουλειάς, είναι αυτοί που νύχτα βεβηλώνοντας το μνημείο του μπλόκου της Καλογρέζας νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν την ιστορία.

Όπως τότε φοράγανε κουκούλες και καταδίδανε τους αγωνιστές στο μπλόκο, έτσι σήμερα δρουν μέσα στο σκοτάδι γιατί ξέρουν ότι η πράξη τους αυτή καταδικάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας στη Νέα Ιωνία και στην Καλογρέζα.

Οι φασίστες πολύ θα ήθελαν να σβηστεί από τη μνήμη η εποποιία της ΕΑΜικής Αντίστασης και η συντριβή του φασισμού από τη Σοβιετική Ένωση, τον Κόκκινο Στρατό και από την αντιφασιστική πάλη των λαών με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Δεν θα τους περάσει! Απομονώνουμε τους φασίστες! Συγκρουόμαστε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία.

Συσπειρωνόμαστε με το ΚΚΕ στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής».

Να σημειωθεί ότι η άθλια, θρασύδειλη αυτή ενέργεια έγινε με διαφορά λίγων ωρών από το βανδαλισμό του γλυπτού «PHYLAX» στην παραλία του Π.Φαλήρου. Ως φαίνεται, στο στόχαστρο φασιστικών-χρυσαυγίτικων συμμοριών, που δρούσαν και δρουν θρασύδειλα μέσα στο σκοτάδι, έχουν μπει μνημεία ιστορίας και αγώνων, αλλά και έργα τέχνης. Κάτι που αναμφίβολα αποτελεί δείγμα του εξαιρετικά επικίνδυνου εκφασισμού της κοινωνίας μας. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο