Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Fidel: 🇨🇺 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ με πολιτικό κριτήριο και «οικονομολόγοι», υπηρέτες των πολυεθνικών.

Οι εχθροί μας προσπαθούν να χτυπήσουν τις αλήθειες μας, συκοφαντώντας  το έργο ενός ολόκληρου λαού με κάθε δυνατό τρόπο, με ίντριγκες και απόπειρες ανατροπών, για να σκοτώσουν την ελπίδα και να σπείρουν την απαισιοδοξία: εάν όχι, για ποιο λόγο θέλουν αυτό το απάνθρωπο εμπάργκο;;
Για να σπάσουν το ηθικό του λαού μας που, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στον πλανήτη, υφίσταται κάθε είδους πίεση και παρενόχληση, τον οικονομικό και μη οικονομικό πόλεμο, τον πολιτικό και ιδεολογικό πόλεμο της πιο ισχυρής δύναμης που υπήρξε ποτέ στην ιστορία και, για πρώτη φορά, μοναδική ηγεμονική δύναμη παγκοσμίως.Fidel Castro Washington 1959

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τη βάση του παγκοσμιοποιημένου ιμπεριαλισμού και –επομένως, πρέπει επίσης να παγκοσμιοποιηθεί από την πλευρά μας η καταπολέμηση αυτής της μορφής κυριαρχίας.

Αυτή η αυτοκρατορία έχει εκπαιδευμένους τους θεωρητικούς και τους ιδεολόγους της σε πανεπιστήμια, αν και πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν επίσης έξυπνοι και ευαίσθητοι άνθρωποι εκεί, που δεν σκέφτονται όλοι ακριβώς το ίδιο.
Που δεν μοιράζονται τις μεθόδους της αυτοκρατορίας, ούτε τις πολιτικές της ή την ποινική διαδικασία του αποκλεισμού μιας μικρής χώρας, προσπαθώντας να την καταβάλουν με την πείνα και τις ασθένειες.
Έχει τις θεωρίες, τους θεωρητικούς και τα μέσα διάδοσής τους, και οι λαοί που είναι υπόδουλοι σ’ αυτήν την παγκόσμια αυτοκρατορία πρέπει επίσης να έχουν τους θεωρητικούς τους που πρέπει να εγκαταλείψουν τις τάξεις των διανοουμένων –κατά  πρώτο, οικονομολόγους.
Από οικονομολόγους με την πολιτική έννοια, όχι τους διακρατικούς υπηρέτες ή εκείνους που  ασκούν τον απλό ρόλο των συμβούλων.
Φυσικά, είναι απαραίτητο να συμβουλευόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο, οικονομολόγους που αναπτύσσουν ιδέες από το λαό και για το λαό και τις μεταδίδουν μέσα από βαθιά επιστημονικά θεμέλια και την συσσωρευμένη ανθρώπινη εμπειρία.

🇨🇺  Οι οικονομολόγοι του λαού, που σήμερα για να είναι οικονομολόγοι – επαναλαμβάνω – πρέπει να είναι πολιτικοί οικονομολόγοι.
Και οι πολιτικοί πρέπει να είναι πολιτικοί, με οικονομική γνώση και, ει δυνατόν, με το μέγιστο των γνώσεων σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος σήμερα είναι πραγματικά η βάση στην οποία παίζεται το πεπρωμένο της ανθρωπότητας, η βάση στην οποία αναπτύσσονται οι αγώνες μας.
Και οι πολιτικοί που δεν καταλαβαίνουν, ή δεν θέλουν να καταλάβουν, ή που δεν προσπαθούν να γνωρίζουν την οικονομία, δεν αξίζουν να ασκήσουν τις λειτουργίες που ασκούν.

Να μη λέτε πράγματα που χαϊδεύουν αυτιά επειδή πλησιάζουν εκλογές ή επειδή θέλετε το κόμμα σας να κερδίσει ψηφαλάκια, διαχωρίζοντας έναν κοινωνικό ιστό ήδη διασπασμένο σε χίλια κομμάτια., λέγοντας πράγματα με κουστωδία δημοσιογράφων από πίσω.
Εάν περάσουν δύο ώρες χωρίς συνέντευξη τύπου για να μεταδώσουν τα λόγια σας και να δημοσιοποιήσουν την παρουσία σας, είναι σαν να περάστε 10 ημέρες χωρίς να πιείτε νερό.

🚩  Έτσι ακριβώς! όλα είναι πολιτική, ακόμη και η ίδια η πολιτική.Fidel Castro Signature roja rojo

11-Ιουλ-2020 από |>La pupila insomne<| (ΣΣ |> «το άγρυπνο μάτι»)
Απόσπασμα από την ομιλία του Fidel στο κλείσιμο της εκδήλωσης «internacional Economía’98»

(Rubén Martínez Villena – Silvio Rodríguez)
La pupila insomne

[ ελεύθερη μετάφραση ]             <|
Έχω την απαίσια παρόρμηση και ιερή λαχτάρα
να ρίξω μια ματιά στη ζωή των ονείρων μου όντας  νεκρός.
Ω (θεέ μου) …άυπνος μαθητής με κλειστά βλέφαρα,
Θα κοιμηθώ αύριο με τα μάτια ορθάνοιχτα.
Ω … ονειροπολώντας προσπαθώ μάταια να φτάσω στα ουράνια
τα φτερά μου είναι τόσο κοντά και τα σύννεφα τόσο ψηλά,
Αλλά αυτά τα φτερά θέλουν να κατακτήσουν αυτά τα σύννεφα…