Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γκλομπ και χημικά για τους συνταξιούχους

Χτες στην Καισαριανή, ο πρωθυπουργός “τιμούσε” με φιέστες τη δρακογενιά της Αντίστασης, την ίδια στιγμή που πετσοκόβει τις συντάξεις στους αντιστασιακούς. Κι ενώ παράλληλα έκανε λόγο για “δολοφονία (!) ναζί αξιωματικού από τον ΕΛΑΣ”. Μήπως τότε πρέπει να δώσουμε εμείς αποζημιώσεις στους Γερμανούς, για τους ναζί στρατιώτες που “δολοφονήσαμε”, αντί να διεκδικούμε από αυτούς αποζημίωση;

Σήμερα η κυβέρνηση της ΔΦΑ πέταξε σε νέες απάτητες κορυφές κι υποδέχτηκε με ΜΑΤ, γκλομπ και χημικά τη μαζική παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων. Η διαδήλωση των συνταξιούχων ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) διεκδικώντας την επιστροφή της 13ης σύνταξης και κατέληξε στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Μαξίμου, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση προσπάθησε παραπλανητικά να τους παραπέμψει στον Αλ. Φλαμπουράρη (με τον οποίο είχε γίνει ήδη μια άκαρπη συνάντηση το καλοκαίρι) και αφού δεν έπιασε το καρότο, έπιασε το μαστίγιο. Παρά τη ρίψη χημικών και την καταστολή, οι διαδηλωτές συνταξιούχοι παρέμειναν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα: “η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει” και “με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες”. Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκε κι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την ωμή βία και την επίθεση των ΜΑΤ.

ct1pcyqwaaaqicv

Η επίθεση εις βάρος των συνταξιούχων (που από “δρακογενιά” έγιναν… “κατσαρίδες” για ψέκασμα), δεν είναι τυχαίο, μεμονωμένο περιστατικό. Όσο πέφτουν οι μάσκες και το αριστερό προσωπείο της κυβέρνησης, τόσο πιο άνετα θα καταφεύγει στην καταστολή και τη βία, για να διαφυλάξει την εξουσία της.