Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Google Maps: «αποκαλύπτει» όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας!

Σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα σελί­δας τεχνο­λο­γί­ας (gr.gizchina.com) το Google Maps έκα­νε ορα­τές στους χρή­στες τις στρα­τη­γι­κές εγκα­τα­στά­σεις της Ρωσί­ας τη Δευ­τέ­ρα, απο­κα­λύ­πτο­ντας τις λεπτο­μέ­ρειες της στρα­τιω­τι­κής υπο­δο­μής της χώρας! Οι ανα­ζη­τή­σεις στην εφαρ­μο­γή Google Maps απει­κο­νί­ζουν πλέ­ον πρό­σφα­τα προ­σβά­σι­μες εικό­νες από στρα­τιω­τι­κές βάσεις, βάσεις εκτό­ξευ­σης διη­πει­ρω­τι­κών βαλ­λι­στι­κών πυραύ­λων, ναυ­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις και βασι­κά θέσεις διοί­κη­σης σε όλη τη Ρωσία!

Το δημο­σί­ευ­μα επι­βε­βαιώ­νε­ται και από τη δική μας αναζήτηση:


«Τώρα όλοι μπο­ρούν να δουν μέσω Google Maps όλες τις στρα­τιω­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις στη Ρωσία, με ανά­λυ­ση περί­που 0,5 μέτρων ανά pixel», ανέ­φε­ραν στο Twitter οι ουκρα­νι­κές ένο­πλες δυνάμεις.

Μερι­κές από τις πρό­σφα­τα δια­θέ­σι­μες εικό­νες περι­λαμ­βά­νουν το αερο­πλα­νο­φό­ρο Admiral Kuznetsov, ένα μέχρι πρό­τι­νος απόρ­ρη­το χώρο πυρη­νι­κών όπλων κοντά στο Μούρ­μανσκ, υπο­βρύ­χια στη χερ­σό­νη­σο της Καμ­τσάτ­κα στην Άπω Ανα­το­λή και μια στρα­τιω­τι­κή αερο­πο­ρι­κή βάση στη δυτι­κή πόλη Κουρσκ, μόλις 150 χιλιό­με­τρα από τα ρωσο-ουκρα­νι­κά σύνο­ρα. Η κίνη­ση της Google έρχε­ται εν μέσω τετα­μέ­νων σχέ­σε­ων μετα­ξύ της Ρωσί­ας και του αμε­ρι­κα­νι­κού τεχνο­λο­γι­κού γίγα­ντα Google.

Η Google απα­γό­ρευ­σε τις δια­φη­μί­σεις για Ρώσους χρή­στες μετά την εισβο­λή του Κρεμ­λί­νου στην Ουκρα­νία και Ρώσοι αξιω­μα­τού­χοι κατη­γό­ρη­σαν το YouTube που ανή­κει στην Google ότι προ­κά­λε­σε « πλη­ρο­φο­ρια­κό πόλε­μο » αφού η πλατ­φόρ­μα φιλο­ξε­νί­ας βίντεο μπλό­κα­ρε τα ρωσι­κά κρα­τι­κά μέσα ενημέρωσης.

Οι δορυ­φο­ρι­κές εικό­νες των στρα­τιω­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων παρα­δο­σια­κά θολώ­νο­νται ή εμφα­νί­ζο­νται σε χαμη­λό­τε­ρη ποιό­τη­τα από τους Χάρ­τες Google για την προ­στα­σία της ταξι­νο­μη­μέ­νης τους κατά­στα­σης. Η ανά­λυ­ση εικό­νων στους χάρ­τες Google είναι έως και 0,5 m ανά pixel, γεγο­νός που επι­τρέ­πει να τις εξε­τά­ζου­με με μεγά­λη λεπτο­μέ­ρεια και να προσ­διο­ρί­σου­με την θέση των πεδί­ων εκπαί­δευ­σης, των εγκα­τα­στά­σε­ων απο­θή­κευ­σης, των αρχη­γεί­ων, των όπλων και του εξο­πλι­σμού με υψη­λή ακρί­βεια. Προη­γου­μέ­νως, ήταν αδύ­να­το να δει κανείς συγκε­κρι­μέ­να αντι­κεί­με­να σε μια δια­βαθ­μι­σμέ­νη περιο­χή, αν και οι υπη­ρε­σί­ες πλη­ρο­φο­ριών δια­φο­ρε­τι­κών χωρών πιθα­νό­τα­τα είχαν ήδη δορυ­φο­ρι­κές εικό­νες υψη­λής ποιό­τη­τας πριν από αυτό, οι οποί­ες δεν ήταν δια­θέ­σι­μες σε πολι­τι­κές υπη­ρε­σί­ες όπως οι χάρ­τες Google.

Πηγή: gr.gizchina.com

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο