Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

GRAND CHESS TOUR 2019: Φινάλε στο γύρο των Γκραντ Πρι στο Λονδίνο

Έφτασε στο τέλος του για τη φετινή χρονιά ο γύρος των Γκραντ Πρι με τη συμμετοχή τεσσάρων σκακιστών (Μάγκνους Κάρλσεν, Μαξίμ Βασιέ Λαγκράβ, Ντινγκ Λιρέν, Λεβόν Αρονιάν), οι οποίοι συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στους γύρους του. Νικητής ο Ντινγκ Λιρέν (Ding Liren)

Οι τελικοί γύροι του Grand Chess Τour 2019 πραγματοποιούνται στο συνεδριακό κέντρο «Olympia» στο Kensington του Λονδίνου από τις 2 έως τις 8 Δεκέμβρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κλασικού Σκακιoύ. Οι αγώνες αποτελούνται από οκτώ παιχνίδια, δύο κλασικά (6 βαθμών), δύο ράπιντ (4 β.) και τέσσερα blitz (2 β.). Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα διεξαχθεί ένας γρήγορος μίνι αγώνας (10 + 5 δευτερ.) και ο Armageddon (5 vs 4).

Στα ημιτελικά που έγιναν τις προηγούμενες μέρες ο Μαξίμ Βασιέ Λαγκράβ πήρε την πρόκριση στον τελικό κερδίζοντας τον αήττητο (!!!) για φέτος Μάγκνους Κάρλσεν. Ενώ στο άλλο ζευγάρι του τελικού ο Ντινγκ Λιρέν κέρδισε τον Λεβόν Αρονιάν και προκρίθηκε στον τελικό.

Το ζευγάρι του τελικού είναι Ντινγκ Λιρέν – Μαξίμ Βασιέ Λαγκράβ.

Δεξιά διακρίνεται το ύψος των βραβείων (χρηματικό ποσό σε $)

Ding Liren winner of 2019 Grand Chess Tour

ℹ️  Η πέμπτη έκδοση του Grand Chess Tour (GCT) έχει επεκταθεί σε οκτώ τουρνουά και αυξήσει τον αριθμό των πλήρων συμμετoχών σε δώδεκα (δεκατέσσερα wildcards)
Οι συμμετέχοντες αγωνίζονται για ένα χρηματικό έπαθλο ρεκόρ αξίας 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η GCT επεκτείνει την εμβέλειά της σε τέσσερις ηπείρους για να περιλαμβάνει τουρνουά στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.
Το χρηματικό έπαθλο που προσφέρεται για τα κλασικά τουρνουά έχει αυξηθεί στα $ 325.000 ($ 90.000 για την 1η θέση και $ 60.000 για τη 2η) ενώ το χρηματικό έπαθλο για τους τελικούς του GCT στο Λονδίνο θα αυξηθεί στα $ 350.000 ($ 150.000 για την 1η θέση και $ 100.000 για 2η).

ℹ️  Δείτε εδώ |> στιγμιότυπα

ℹ️ Grand Chess Tour