Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

H Κούβα καταδικάζει την επίθεση των Αμερικάνων και των συμμάχων τους.

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης /

Την έντονη καταδίκη της νέας αποτρόπαιας επίθεσης κατά της Συρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της εξέφρασε η κυβέρνηση της Κούβας. Σε ανακοίνωσή της, αφού αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα η χρήση χημικών όπλων, σημειώνει ότι «η μονομερής δράση, εκτός του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη του Οργανισμού και αποτελεί ύβρη εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, γεγονός που οξύνει τη σύγκρουση στη χώρα και την περιοχή». «Η επαναστατική κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς το λαό και την κυβέρνηση της Συρίας», καταλήγει.

Όλη η ανακοίνωση:

H Επαναστατική κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη της για τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μερικών από τους συμμάχους της, τη νύχτα της 13 Απριλίου, εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Σαν πρόσχημα έχει χρησιμοποιηθεί η εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων από την συριακή κυβέρνηση. Αυτή η μονομερής δράση, εκτός του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού. Αποτελεί ύβρη εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους το οποίο οξύνει τη σύγκρουση στη χώρα και την περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιτεθεί στην Συρία χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση της Συρίας χρησιμοποίησε χημικά όπλα, και παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός για την απαγόρευση των χημικών όπλων, OPAQ, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα στείλει ομάδα έρευνας για τη διερεύνηση των γεγονότων και πάραυτα να επιθεωρήσει την Γκούτα, σύμφωνα με την απαίτηση της Συρίας και της Ρωσίας. Η Κούβα, η οποία είναι μεταξύ των πρώτων που  υπέγραψαν την Συνθήκη για την απαγόρευση των χημικών όπλων, καταδικάζει κατηγορηματικά την χρήση τέτοιων όπλων και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής, από όποιον και αν προέρχεται και κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες.

Η Επαναστατική κυβέρνηση της Κούβας εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και την κυβέρνηση για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και υλικών ζημιών συνεπεία αυτής της αποτρόπαιας επίθεσης».

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 διαμένει στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ του δήμου Χεργιεντάλεν και εργάζεται ως διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.