Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

H συμφωνία Facebook και Ισραήλ με την ευλογία της ΕΕ προετοίμασε τη δολοφονική επίθεση

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

–Η είδηση κυκλοφόρησε στις 27 του μηνός. Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τις ειδήσεις μέσω Facebook στην Παλαιστίνη είχε αποκλείσει το μεγαλύτερο site ειδήσεων, SAFA. Η σελίδα τους στο Facebook που είχε πάνω από 1,3 εκατομμύρια οπαδούς εχει «πέσει» ανακοινώνει το SAFA.

Νάσαι παιδί στην Παλαιστίνη.

Νάσαι παιδί στην Παλαιστίνη.

 Το facebook απέκλεισε μία από τις μεγαλύτερες πηγές ειδήσεων στην Παλαιστίνη, το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, SAFA με 1,3 εκαττομύρια «φίλους». Και η σελίδα του Instagram που ανήκει στο facebook “έπεσε’ κι αυτή. Σύμφωνα με το SAFA, το Facebook τις τελευταίες ημέρες πήρε σκληρά μέτρα εναντίον των Παλαιστινίων και έκλεισε πάνω από 100 λογαριασμούς χρηστών που ανήκαν σε Παλαιστ;iνιους δημοσιογράφους και ακτιβιστές. Από το 2016, το Facebook έχει καταλήξει σε συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ που περιλαμβάνει ότι ο παλαιστινιακός ακτιβισμός και άρα οποιαδήποτε κριτική αναφορά ενάντια στο Ισραήλ, θα πρέπει να διαγράφεται από το δίκτυο. Η συμφωνία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή θεωρεί ότι η συμφωνία είναι μέρος της πάλης ενάντια στον αντισημιτισμό.

Facebook Exchange Of Information Twitter Together

Την ίδια στιγμή, που το Facebook λογοκρίνει τους Παλαιστίνιους αγνοεί το μίσος που προέρχεται από το Ισραήλ. Το κέντρο 7amleh, το οποίο παρακολουθεί τις αναρτήσεις του ισραηλινού Facebook για τους Παλαιστινίους δείχνει ότι πάνω από το 10 τοις εκατό όλων των αναρτήσεων είναι ωμό ρατσιστικό μίσος. Μία από τις εννέα αναρτήσεις καλούν σε βία εναντίον των Παλαιστινίων. Δυστυχώς η πραγματικότητα ήταν ακόμη χειρότερη.

Πηγές
Εφημερίδα Aktuelltfokus
Αναπαραγωγή KK Σουηδίας

Παλαιστινιακά εδάφη: Συνεχίζουν να δολοφονούν οι Ισραηλινοί – Τουλάχιστον 12 νεκροί σήμερα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 διαμένει στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ του δήμου Χεργιεντάλεν και εργάζεται ως διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.