Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

H Google έκλεισε ξανά το HispanTV – Το Ιράν απαντά με το “Urmedium”

«Η Google απέκλεισε και πάλι τις προσβάσεις του ιρανικού τηλεοπτικού καναλιού HispanTV, εμποδίζοντας τη μεταφόρτωση βίντεο και υλικού στο YouTube.
Τα στελέχη της μηχανής αναζήτησης των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν παραβιάσεις των νόμων της χωρίς να παρέχουν λεπτομέρειες για ποιες
».

ℹ️   Η είδηση δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου, από την Prensa Latina, μερικές μέρες πριν τη (νέα) δολοφονία ιρανού επιστήμονα, του Mohsen Fakhrizadeh.google

Ο γίγαντας και παντοκράτορας των ηλεκτρονικών media, που ελέγχει –ως γνωστό και το Youtube (δημιουργήθηκε το 2005 και τον Οκτώβριο του 2006, αγοράστηκε από την Google «με ανταλλαγή μετοχών» 1,65 δις$ και σήμερα λειτουργεί ως θυγατρική της) –δεν είναι η πρώτη φορά –ως αβανταδόρος της πολιτικής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που τα έχει βάλει με το Ιράν: Η τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης, της χώρας αυτής όπως για παράδειγμα το Press TV, λογοκρίνονται συχνά από τις αμερικανικές διεθνικές εταιρείες, χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις.

Επίσημο σημείωμα από την Υπηρεσία Εξωτερικών του Ιρανικού Οργανισμού Ραδιοτηλεόρασης αποκαλεί αυτού του είδους τις αποφάσεις δικτατορία των μέσων.

IRAN Press TV Ο λογαριασμός Google είναι απενεργοποιημένος δεν μπορεί να αποκατασταθεί

Μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη η Google είχε αποκλείσει  για έκτη φορά μέσα σε λίγους μήνες πρόσβαση στο YouTube από τον τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν Press TV, με το σύνηθες «Ο λογαριασμός σας Google είναι απενεργοποιημένος και δεν μπορεί να αποκατασταθεί επειδή παραβίασε τους νόμους εξαγωγής –μπορείτε να ζητήσετε νομικές συμβουλές εάν έχετε απορίες», έβγαινε τότε σε μήνυμα της μηχανής αναζήτησης.
Ένα χρόνο πριν είχαν μπλοκάρει και το κανάλι του Hispan TV.

Οι αξιωματούχοι της Google ισχυρίζονται ότι «οι νόμοι και οι κανονισμοί περί εξαγωγών των ΗΠΑ απαγορεύουν τη χρήση και την πρόσβαση σε ελεγχόμενες πληροφορίες, αγαθά και τεχνολογία που θεωρούν επιβλαβή για την εθνική ασφάλεια ή το εμπόριο».

Μαζί με το κλείσιμο, περιλαμβάνονται και περιορισμοί στη χρήση Gmail, Google Drive και οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής του τεχνολογικού γίγαντα για την αποστολή email, κοινή χρήση, μεταφορά ή αποθήκευση τεχνικών δεδομένων κλπ.FireEye logo

ℹ️  Σύμφωνα με την εταιρεία FireEye, συνεργάτης της Google στην ασφάλεια υπολογιστών, ο αποκλεισμός των ιρανικών μέσων ενημέρωσης προσπαθεί να σταματήσει την αυξανόμενη επιρροή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη γενικότερα, επίσης την Καραϊβική και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Για την παράκαμψη τέτοιων κλεισίματος, η Hispan TV και η Press TV παρουσίασαν τη δική τους πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών, Urmedium, με εθνικό σχεδιασμό από τοπικούς ειδικούς, διαδραστικό περιβάλλον χωρίς διαφημίσεις και σημαντική παροχή περιεχομένου με δυνατότητα να “ανέβουν” και να “κατέβουν” οπτικοακουστικά περιεχόμενα.

Yemen Health Ministry A child dies every 10 minutes

The Propaganda war on Syria

Η Urmedium εκπέμπει προς το παρόν σε 32!! γλώσσες μεταξύ αυτών εκτός από περσικά, αραβικά και συναφή (Ασσυρίας, Παστούν κά) σε αγγλικά και σε όλες της ευρωπαϊκές –μέχρι και αλβανικά! (ελληνικά όχι προς το παρόν), Κινέζικα, στις γλώσσες και διαλέκτους της πρώην ΕΣΣΔ (ρώσικα + Αρμενία, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν κλπ) κά.