Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

H Yγεία και η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, υπάγονται στα ζητήματα της «ανθρωπιστικής κρίσης;

Στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι θα μπουν τροπολογίες που αφορούν τα νοσοκομεία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, δυστυχώς, και παρά τις εξαγγελίες μαθαίνουμε ότι:

Α.-1 Καμία από αυτές τις εξαγγελίες δεν σημαίνει επιπλέον δαπάνη για τα νοσοκομεία, ούτε για τους προϋπολογισμούς (είναι γνωστή η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται)

2.Η παράταση για τους ειδικευόμενους και οι απλήρωτες εφημερίες των προηγούμενων ετών κόπηκαν από τη συζήτηση ως μη σχετικές με το θέμα της «ανθρωπιστικής κρίσης»

Aνεξάρτητα από τη νομική υπόσταση του θέματος, ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ή ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, εξακολουθούν να είναι μετέωρα και τα δύο προβλήματα και ζητούν επείγουσα απάντηση και όχι στο μακρυνό μελλον.

Διερωτάται κανείς. Από πότε η υγεία και η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε,, δεν υπάγονται στα ζητήματα της «ανθρωπιστικής κρίσης».?

Β. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν με στεντόρεια τη φωνή από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία, που αφορά τα αποθεματικά των ταμείων, και να μην δημιουργήσει καταστάσεις τύπου χρηματιστηρίου ή PSI για τα χρήματά μας, αντίθετα πρέπει άμεσα το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες να επιστρέψουν στα ταμεία όλα και φυσικά στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ όλα τα δισεκατομμύρια που χρωστούν. Οι ευθύνες είναι τεράστιες στην κυβέρνηση που επιλέγει να πληρώσει τους <εταίρους> με ζεστό χρήμα από τον ιδρώτα μας για δανεικά που πήραν οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Σημαντική κινητοποίηση

Το Σάββατο 21 Μαρτίου γίνεται μεγάλη εκδήλωση για την υγεία (πολυϊατρεία, Ψυχιατρικά νοσοκομεία, Αττικό νοσοκομείο κλπ) στην Δυτική Αττική στο Περιστέρι, 11 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου, που το διοργανώνουν οι λαϊκές επιτροπές των δυτικών συνοικιών και συμμετέχουν ο Δήμος Χαϊδαρίου και ο Δήμος Πετρούπολης. Απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, στον Ευαγγελισμό καθώς και το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α.Π.

Είναι πολύ σημαντικό θέμα γιατί είναι μία περιοχή που στενάζει περισσότερο από όλες στο κρίσιμο αυτό ζήτημα και πρέπει όλος ο κόσμος να εκφράσει τη συμμετοχή του.

Ηλίας Σιώρας, μέλος Δ.Σ Ε.Ι.Ν.Α.Π, μέλος γραμματείας Π.Α.ΜΕ . Υγείας – Πρόνοιας Αττικής

16\3\15