Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Jakob: Πέντε λόγοι για να τους γνωρίσεις

Γράφει η Ελπίδα Πουρναρά //

Πριν λίγο καιρό, όταν και ανακοινώθηκε πως πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρα μας στις 16 Απριλίου, η χαρά όλων όσοι αγαπούν τη μουσική τους ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη. Προσωπικά, έτυχε να τους μάθω και να τους λατρέψω ταυτόχρονα εν μία νυκτί μέσω του κομματιού τους “Emergent”. Εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι και τη δίνη στο μυαλό επιδιώκω να βιώσω και το βράδυ του Σαββάτου στη σκηνή του Texas Rock Club. Δες παρακάτω λοιπόν πέντε λόγους για τους οποίους αξίζει να βρίσκεσαι κι εσύ εκεί!

1) Σχηματίστηκαν πίσω στο 1998, έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό και για τον ήχο τους έχει ειπωθεί ότι προσιδιάζει αυτόν των Mogwai και ISIS καθώς κι άλλων εξεχόντων συγκροτημάτων. Αν σου αρέσει το συγκεκριμένο μουσικό είδος και τα παρακλάδια του, είναι κρίμα να χάσεις ένα τέτοιο live.

2) Η επόμενη στάση της τρέχουσας ευρωπαϊκής περιοδείας τους μετά την Αθήνα θα είναι στο Roadburn Festival στις 17 του μηνός. Μήπως τελικά θα έχουμε όλοι όσοι δεν θα παραβρεθούμε στο festival την τύχη να ακούσουμε πρώτοι τι ετοιμάζουν;

jakob4

3) Η εν λόγω συμμετοχή τους αποτέλεσε προσωπική επιλογή των Neurosis για το βεληνεκές των οποίων τα λόγια περιττεύουν. Και σίγουρα κάτι σημαίνει αυτό, σωστά;

4) Με κομμάτια όπως το “Malachite” και το “Blind Them With Science” φερειπείν, αποκλείεται να μην ταξιδέψεις έστω και στιγμιαία για κάπου αλλού.

5) Μαζί τους πρόκειται να εμφανιστούν οι Mock The Mankind και οι Their Methlab. Αμφότερες αξιοσημείωτες εγχώριες μπάντες με άκρως ενδιαφέρον υλικό που θα μας παρουσιάσουν ετοιμάζοντας το έδαφος για τους νεοζηλανδούς.

Αν σε έπεισα, λοιπόν, ραντεβού το επόμενο Σάββατο εκεί!