Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Καραγκιοζιλίκια

Γράφει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Στις 2.4.2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το υπουργείο Υγείας και ανακοίνωσε την πρόσληψη 4.500 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού, «με στόχο τη στελέχωση των κενών, νευραλγικών θέσεων σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και οργανισμούς».

Ο, τότε, υπουργός Υγείας –και νύν Εσωτερικών- Παναγιώτης Κουρουμπλής για να πείσει ότι εκείνες οι ανακοινώσεις θα γίνουν πράξη άμεσα δήλωσε (16.5.2015) στoν τηλεοπτικό σταθμό Mega:  «Καραγκιόζης δεν θα επιτρέψω ποτέ στον εαυτό μου να γίνει» για να προσθέσει ότι η προκήρυξη των 4.500 θέσεων θα γίνει μέσα στον –τότε- Μάη του 2015.

Ιδού και ο απολογισμός για εκείνες τις εξαγγελίες, όπως τον έκανε (9.9.2016) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) : «Τον Ιανουάριο 2015 που ανέλαβε Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας στα Νοσοκομεία υπηρετούσαν 69.223 υπάλληλοι και οι κενές οργανικές θέσεις ήταν 35.677 του συνόλου του προσωπικού.Τον Μάιο του 2016 (έως εκεί υπάρχουν στοιχεία του ESY.net) το προσωπικό είναι 61.528, οι κενές οργανικές θέσεις είναι 31.143 του συνόλου του προσωπικού. Ως εκ τούτω το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.695. Δεν εμφανίζονται τον Μάιο του 2016 στο ESY.net 11.815 οργανικές θέσεις οι οποίες υπήρχαν τον Ιανουάριο  του 2015… Στους υπηρετούντες τον Μάιο 2016 περιλαμβάνονται 300 νεοπροσληφθέντες από την προκήρυξη των 950 που εγκρίθηκε από την προπροηγούμενη κυβέρνηση και τρέχει ακόμη η διαδικασία. Μετά τον Μάιο έως σήμερα προσελήφθηκαν 150 υπάλληλοι στα Νοσοκομεία και αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 150. …Και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις 1660 προκηρυχθείσες θέσεις των οποίων η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και τελικά θα προσληφθούν οι μισοί. Όπως επίσης πανηγυρίζει για την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ για πρόσληψη 850 υπαλλήλων με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου χωρίς δικαιώματα.  Το καλοκαίρι δεν δόθηκαν κανονικές άδειες στο προσωπικό, οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και εργάζονται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης. Μια Νοσηλεύτρια στη βάρδια για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική».

Βέβαια ο πρωθυπουργός αποδείχτηκε πιο κατηγορηματικός και απ’ τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, γιατί θεώρησε απαράδεκτη ακόμα και την αναλογία 1 νοσηλεύτρια για 20 ασθενείς απ’ το βήμα της ΔΕΘ. Και ως δείγμα της συνέπειας της «για πρώτη φορά Αριστεράς» ανακοίνωσε:  «Μέσα στους επόμενους μήνες τα Δημόσια Νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς».

Προσέξτε την έκφραση σε χρόνο παρακείμενο: «Έχουν ενισχυθεί». Δηλαδή σαν είναι ήδη στα νοσοκομεία οι 10.000 γιατροί και νοσηλευτές (!) –πρίν την προκήρυξη των θέσεών τους!!

Ούτε κρετίνοι πιά δεν παρασύρονται από τέτια επικοινωνιακά –και μάλιστα πρωθύστερα- καραγκιοζιλίκια.