Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Κατάληψη του Πολυτεχνείου: Προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε όσους θέλουν να χάσει ο γιορτασμός τον εξεγερτικό του χαρακτήρα

Υπό κατάληψη τελεί το Πολυτεχνείο – δύο ημέρες πριν τη 17η Νοεμβρίου – από ολιγομελή ομάδα κουκουλοφόρων που το πρωί προχώρησε σε κατάληψη χώρων του ΕΜΠ στα ιστορικά κτίρια, επί της οδού Στουρνάρη, στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή η ομάδα που δεν έχει σχέση με το φοιτητικό, μαθητικό και γενικότερα με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει μέσα για να ξεκινήσει ο τριήμερος εορτασμός για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου γίνεται, όπως αναφέρουν, για να αποτραπεί η διαδικασία της κατάθεσης στεφάνων από πολιτικούς, και σε αλληλεγγύη των απεργών πείνας, μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Στην πραγματικότητα, κλειδωμένες πόρτες του Πολυτεχνείου σημαίνει ότι  ακυρώνονται επισκέψεις Γυμνασίων, Λυκείων και άλλων σχολείων και μαθητών από την Αθήνα, φοιτητών και εργαζομένων για να τιμήσουν τον λαϊκό ξεσηκωμό και να μάθουν για τις ηρωικές μέρες της εξέγερσης.

Μαθητές έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου

Μαθητές έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, ποιος και γιατί τρίβει τα χέρια του στην παρούσα συγκυρία. Ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου διατηρεί ζωντανό το εξεγερτικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του μεγαλειώδους ξεσηκωμού, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και πείρας  στους σημερινούς αγώνες για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Και αυτό κάποιους ενοχλεί.

Ατέχνως

Την παρεμπόδιση του αγωνιστικού εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ