Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚΕ: Σήμερα στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου η συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Σε συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής καλούν σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου, η ΤΟ Θριασίου – Μεγαρίδας και κλαδικές Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Οι ΚΟ καλούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να δώσουν απάντηση στους συχνούς ξυλοδαρμούς εργατών και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και όσους τη θρέφουν.

Χθες, Πέμπτη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ του Κόμματος Γιώργο Τούσσα περιόδευσε στο δήμο και σε χωράφια της περιοχής όπου εργάζονται μετανάστες εργάτες γης. 

Η περιοδεία ξεκίνησε με επίσκεψη στο εργοτάξιο του δήμου και συνεχίστηκε σε χωράφια και θερμοκήπια της Γκορυτσάς, όπου εργάζονται εκατοντάδες μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες. Από τη μία δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, μένοντας πολλές φορές σε παραπήγματα δίπλα στα θερμοκήπια και τα μποστάνια, και από την άλλη έχουν να αντιμετωπίσουν τις φασιστικές συμμορίες. «Οποιος ζητήσει τα δικαιώματά του τρώει ξύλο από φασίστες», λέει με σπαστά Ελληνικά στο συνεργείο του Κόμματος ένας μετανάστης εργάτης μέσα από το χωράφι που δουλεύει.

Ο Γ. Τούσσας, συζητώντας με τους μετανάστες, τους κάλεσε να έρθουν σε επαφή με το ΚΚΕ, να συμμετάσχουν στην οργανωμένη πάλη, να βρουν αποκούμπι στα σωματεία και στον κοινό αγώνα με τους Ελληνες εργαζόμενους, αφού η εκμετάλλευση από το κεφάλαιο δεν γνωρίζει χρώμα δέρματος. «Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, γιατί μας κυνηγάνε;», ρωτάει χαρακτηριστικά άλλος εργάτης από το Πακιστάν. «Γιατί οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας», απαντάει ο Γ. Τούσσας, «και τα αφεντικά, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, θέλουν την εργατική τάξη διασπασμένη και υποταγμένη, να είναι φτηνή και να μη διεκδικεί…».

Νωρίτερα, στο εργοτάξιο του δήμου Ασπροπύργου, ο Γ. Τούσσας μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων, καλώντας τους να κάνουν υπόθεσή τους την απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αναφερόμενος στα δολοφονικά χτυπήματα των φασιστών, τόνισε ότι δεν είναι τυχαία και μεμονωμένα γεγονότα. «Μια μέρα μετά την επίθεση στους μετανάστες του Ασπροπύργου, ακολούθησε νέα επίθεση σε Ελληνες εργαζόμενους στο κέντρο του Πειραιά», σημείωσε, εννοώντας το συνεργείο της ΠΕΝΕΝ, που χτυπήθηκε από τους φασίστες.

Πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική γιατί είναι το μακρύ χέρι του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο εγκληματεί διαρκώς σε βάρος της εργατικής τάξης. Υπενθύμισε χαρακτηριστικά τους δεκάδες εργάτες (πολλοί από τους οποίους στους ΟΤΑ), που έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο εξάμηνο στους τόπους δουλειάς, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης και της λειψής προστασίας, της δίψας για μεγαλύτερη κερδοφορία.

«Τους εργαζόμενους στην πραγματικότητα δεν τους χωρίζει τίποτα, ούτε η θρησκεία, ούτε το χρώμα, ούτε η εθνικότητα», ανέφερε επίσης το στέλεχος του Κόμματος και συμπλήρωσε: «Αντίθετα τους ενώνει το γεγονός ότι παράγουν όλο τον πλούτο, που τους τον κλέβει μια χούφτα καπιταλιστών. Και με τον πλούτο που παράγουν, αν τον κατακτήσουν, με τη δική τους εξουσία, μπορούν να τον αξιοποιήσουν για να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Τους ενώνει δηλαδή αυτό που λέει το ΚΚΕ…».

Στην περιοδεία το συνεργείο του Κόμματος κάλεσε Ελληνες και μετανάστες να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο ενάντια στην εγκληματική Χρυσή Αυγή. Η χτεσινή περιοδεία ήταν ακόμα μια πρωτοβουλία της ΚΟ του ΚΚΕ των τελευταίων ημερών, μετά από εξορμήσεις σε εργοστάσια, εμπορομάγαζα, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και συνοικίες του Θριασίου.

Πηγή: Ριζοσπάστης.