Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

KNE: Η Κούβα δεν είναι μόνη της – οι ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες δεν θα περάσουν!

To μήνυμα ότι «η Κούβα δεν είναι μόνη της» και ότι «οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν» στέλνει η ΚΝΕ, η οποία αυτή την ώρα πραγματοποιεί διαμαρτυρία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Ανάλογη κινητοποίηση γίνεται στο αμερικανικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη.Patria o muerte Socialismo o Muerte Venceremos Fidel
Με τις σημερινές συγκεντρώσεις της ΚΝΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «φωνάζουμε δυνατά: Κάτω τα χέρια από την Κούβα! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν! Η Κούβα δεν είναι μόνη της! – Η Κούβα θα νικήσει!», σημείωσε ο Ν. Ζαχαρόπουλος στην αρχή της ομιλίας του.

Από τους συγκεντρωμένους ακούγονται δυνατά τα συνθήματα: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών», «Στην Κούβα η προβοκάτσια σας δεν πιάνει, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση κι ο σοσιαλισμός» και «Χούντες, προβοκάτσιες, εμπάργκο, φασισμός, αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός!»

🇨🇺 Μήνυμα της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας

Πριν την ομιλία διαβάστηκε το εξής μήνυμα που απέστειλε η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, με αφορμή τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό σε όλο τον κόσμο, στην ΚΝΕ και σε Κομμουνιστικές Νεολαίες από άλλες χώρες:
🇨🇺 «Σύντροφοι και συντρόφισσες, θερμούς χαιρετισμούς σε όλους σας. Σας ευγνωμονούμε βαθύτατα για την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης που λάβαμε από εσάς. Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να καταπνίξει την επαναστατική μας διαδικασία, κατάφερε να βρει στο νησί μας αδίστακτα άτομα τα οποία είναι έτοιμα να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους στην ”αυτοκρατορία” και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Σοσιαλισμό μας.
🇨🇺 Επαναβεβαιώνουμε όσο ποτέ άλλοτε ότι, υπό από την ακατανίκητη καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματός μας, θα αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το αντεπαναστατικό κύμα που φαίνεται αποφασισμένο να σπιλώσει τη λαϊκή μας κυριαρχία. Ακολουθώντας την έκκληση του Προέδρου μας, Ντίας Κανέλ, να καταλάβουμε τους δρόμους που ανήκουν στους επαναστάτες, φωνάζουμε πιο δυνατά από ποτέ άλλοτε, ”Εδώ κανείς δεν παραδίνεται”!».

🔻 «End the blockade, let cuba breathe» («σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει»), ήταν το μήνυμα που έστειλε η ΚΝΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Μέλη της Οργάνωσης σχημάτισαν το συγκεκριμένο σύνθημα με το σώμα τους, ενώ άναψαν και πυρσούς.

Με αυτή την κινητοποίηση, η ΚΝΕ έστειλε το μήνυμα ότι «η Κούβα δεν είναι μόνη της» και ότι «δεν θα περάσουν οι ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες».