Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημήτρης Κουτσούμπας: Αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού – Όχι στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού, μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που είναι παράγοντας περαιτέρω αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και σύνθετη ονομασία με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό για να ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα είναι οι εγγυήσεις για πραγματική λύση, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπαςμιλώντας στο ραδιόφωνο «ALPHA FM».

Σε ερώτηση για τη στάση του Κόμματος στη Βουλή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως το ΚΚΕ θα δει την τελική κατάληξη, αν υπάρξει κατάληξη, αλλά πρόσθεσε ότι με βάση την ενημέρωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το ΚΚΕ θα ψηφίσει όχι.

Για το συλλαλητήριο ανέφερε ότι δεν χρειάζονται ούτε συλλαλητήρια, ούτε αντισυλλαλητήρια, διότι οδηγούν σε αδιέξοδα. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν χαρακτηρίζει όσους συμμετέχουν, αλλά θα πρέπει να πάρουν υπόψη ποιοι συμμετέχουν και τι περιεχόμενο δίνεται στις διεκδικήσεις, τα αιτήματα, τις ομιλίες και τα συνθήματα, λέγοντας ότι δεν είναι μόνο οι φασίστες, οι ναζιστές και η εγκληματική Χρυσή Αυγή, αλλά και δυνάμεις που κρύβουν το ρόλο του ΝΑΤΟ και προβάλλουν αλυτρωτικά συνθήματα, όπως ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» και δεν εννοούν την ελληνική Μακεδονία, αλλά γενικά, τη γεωγραφική περιοχή αυτού που ονομαζόταν Μακεδονία και που υπήρχε ως Μακεδονία γεωγραφικά τα αρχαία χρόνια και μοιράστηκε με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου σε τρεις χώρες.

Κώστας Παπαδάκης: Ο λαός πρέπει να βάλει στο στόχαστρο ΝΑΤΟ και της ΕΕ που είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια.

Επίλυση δεν θα έχουμε με όρους ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα είναι μια συμφωνία διευθέτησης που θα αφήνει μεγάλους κινδύνους για τους λαούς και πολλά προβλήματα άλυτα, σχολίασε για το ζήτημα της ΠΓΔΜ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στην ΕΡΑ – «Φωνή της Ελλάδας».

Τόνισε ότι ο λαός πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και τις δυνάμεις που τις στηρίζουν, διότι δεν είναι παράγοντες σταθερότητας στα Βαλκάνια. Υπενθύμισε ότι ευθύνονται για πολύχρονους πολέμους, για διάλυση χωρών, αλλαγές συνόρων και πρόκληση αλυτρωτισμών.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Αμερικανού πρέσβη ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν «γεωπολιτικό μεντεσέ» των συμφερόντων τους στην περιοχή, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι βαποράκι προώθησης ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Για το συλλαλητήριο ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια καπηλείας από δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες αντιδραστικές οργανώσεις που επιχειρούν να καλλιεργήσουν έδαφος αλυτρωτισμών.

Πηγή: 902.gr