Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Kreta Memorial: Τα «μάζεψαν» οι νοσταλγοί των Ναζί μετά την κατακραυγή — Τα ερωτήματα παραμένουν

Έπειτα από την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε τα… «κομάντο» της επονομαζόμενης «Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» (European Paratroopers Association) φρόντισαν να αφαιρέσουν από την ιστοσελίδα τους την κατάπτυστη πρόσκληση εκδήλωσης για τον εορτασμό της επετείου της απόβασης των Ναζί στην Κρήτη.

Ήδη απο χθες, λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η είδηση, η εκδήλωση με τίτλο «Kreta Memorial» κατέβηκε από την ιστοσελίδα, ενώ αφαιρέθηκε και η σελίδα της «Εκτελεστικής Επιτροπής» στην οποία μετείχαν δύο Έλληνες, οι Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Ο τελευταίος μάλιστα φέρεται να υπηρετεί ως αστυνομικός στο Α.Τ. Ραφήνας. Σημειώνεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της εν λόγω οργάνωσης συμμετέχει ο Γιώργος Κασαγιάννης.

european paratroopers greeks

Μια ματιά στην ιστοσελίδα της οργάνωσης (www.europeanparatroopers.org) αρκεί κανείς για να εντοπίσει κανείς σύμβολα που παραπέμπουν στη ναζιστική Γερμανία, όπως ο περίφημος «σιδηρούν σταυρός», ενώ η οργάνωση παρουσιάζεται ως «επίσημος προμηθευτής» του ΝΑΤΟ!

Η άθλια εκδήλωση των θαυμαστών του Χίτλερ είχε προγραμματιστεί για τις 17-23 Μαϊου 2021 στα Χανιά και άλλες περιοχές του νησιού.

Ανακοινώσεις καταδίκης για το γεγονός εξέδωσαν μεταξύ άλλων η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ (διαβάστε εδώ).

Μπορεί μεν η «European Paratroopers Association» να απέσυρε από την ιστοσελίδα της την αναφορά στην εκδήλωση, τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τις τοπικές αρχές της Κρήτης: Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν για την πρόθεση της οργάνωσης να τιμήσει τους Ναζί αλεξιπτωτιστές;

Και ένα επιπλέον ερώτημα: Έχει, ή δεν έχει, σχέσεις η εν λόγω οργάνωση των νοσταλγών του Τρίτου Ράϊχ με τις Ένοπλες δυνάμεις των χωρών-μελών της Ε.Ε και το ΝΑΤΟ;

Σε κάθε περίπτωση, εαν χρειαστεί, θα επανέλθουμε στο θέμα…