Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

La Stampa: Η Kομισιόν δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια με AstraZeneca και Johnson & Johnson

Η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει τα συμβόλαια για τα εμβόλια κατά της Covid-19 με την AstraZeneca και Johnson & Johnson, όταν θα λήξουν το χρόνου, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa επικαλούμενη πηγή από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών κρατών (της Ε.Ε.) αποφάσισε ότι δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους τα συμβόλαια που ισχύουν για φέτος με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια (ιικού φορέα)» αναφέρει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες -μετά τις ανησυχίες με τα περιστατικά θρομβώσεων – θα επικεντρωθούν στη χρήση εμβολίων που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA, όπως είναι της Pfizer και της Moderna.

Στο μεταξύ η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson για την «απρόσμενη» ανακοίνωση καθυστερήσεων στην παράδοση εμβολίων για την Covid-19 στην ΕΕ, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει ότι σκόπευε να παραδώσει στην ΕΕ 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει η σύμβασή της, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο ανακοίνωσε χθες ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξετάζει, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής