Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

L’Équipe: Η καλύτερη ποδοσφαιρική 11άδα του 2022

Τρεις Γάλ­λοι ποδο­σφαι­ρι­στές, βρί­σκο­νται στην καλύ­τε­ρη 11άδα, που προ­έ­κυ­ψε μετά από την σχε­τι­κή ψηφο­φο­ρία, που οργά­νω­σε η γαλ­λι­κή εφη­με­ρί­δα «L’ Equipe». Πρό­κει­ται για τον Τεό Ερνα­ντέζ, τον Ντα­γιότ Ουπα­με­κα­νό και τον Κιλιάν Εμπα­πέ, με τον Ερλινγκ Χάα­λαντ, να «συνο­δεύ­ει» τον νεα­ρό Γάλ­λο στην «γραμ­μή κρού­σης», στον σχη­μα­τι­σμό 4–4‑2.

Ο Τιμπό Κουρ­τουά, ο οποί­ος πρω­τα­γω­νί­στη­σε στο Champions League με την Ρεάλ Μαδρί­της, συγκέ­ντρω­σε το 33% των ψήφων, για την θέση του τερ­μα­το­φύ­λα­κα και άφη­σε… μακράν πίσω του, τον Μαρο­κι­νό, Για­σίν Μπου­νού (15%) και τους Γάλ­λους, Μάικ Μενιάν (12%) και Ούγκο Γιο­ρίς (11%), ενώ με 10%, ακο­λού­θη­σαν οι Ντο­μι­νίκ Λιβά­κο­βιτς και Εμι­λιά­νο Μαρτίνες.

Οι επι­λο­γές των ανα­γνω­στών της κορυ­φαί­ας εφη­με­ρί­δας, για τις πτέ­ρυ­γες στην άμυ­να, ήταν ο Ασράφ Χακί­μι (53%) (ένα­ντι 23% του Κάιλ Γουό­κερ) για την δεξιά πλευ­ρά, ενώ ο Τεό Ερνα­ντέζ (52%) δεν… απει­λή­θη­κε από τον Νού­νο Μέντες (13%) για το αρι­στε­ρό άκρο. Οσον αφο­ρά στους κεντρι­κούς αμυ­ντι­κούς… επι­κρά­τη­σαν μετά από «μάχη», ο Ουπα­με­κα­νό (16%) και ο Γιό­σκο Γκβάρ­ντιολ (14%).

Για την μεσαία γραμ­μή, ο… αει­θα­λής, Λού­κα Μόντριτς (26%) βρέ­θη­κε στην κορυ­φή των προ­τι­μή­σε­ων, ακο­λου­θού­με­νος από τον Τζουντ Μπέ­λιγ­χαμ (12%), ενώ στους μεσο­ε­πι­θε­τι­κούς, ο παγκό­σμιος πρω­τα­θλη­τής Λιο­νέλ Μέσι (33%) και ο πρω­τα­θλη­τής Αγγλί­ας, Κέβιν Ντε Μπρόι­νε, συγκέ­ντρω­σαν την προ­τί­μη­ση των συμμετασχόντων.

Τέλος, για την επί­θε­ση, επι­λέ­χθη­καν ο Κιλιάν Εμπα­πέ με το εντυ­πω­σια­κό ποσο­στό του 40% (!), ενώ ο Νορ­βη­γός άσος της Μάν­τσε­στερ Σίτι, προ­τι­μή­θη­κε από το 29% των ψηφοφόρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο