Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

LIVE η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2018 – Υποψήφιοι Τραμπ, Τσίπρας, Ζάεφ

Στις 12.30 γίνεται η απονομή των Βραβείων Νόμπελ Είρηνης. Το τι αντιπροσωπεύει αυτό το βραβείο το αναλύουμε στο συνημμένο θέμα. Δείτε σε απευθείας μετάδοση την ανακοίνωση.

Ανάμεσα στους λίγο περισσότερους από 300 υποψήφιους ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της ειρήνης, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης (και ποιος αποκλείει ότι μπορεί και να το πάρει). Άλλωστε το πήρε και ο Ομπάμα και ο Κίσινγκερ και ο Κάρτερ και τόσοι άλλοι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού.

Βέβαια, η άλλη πρόταση είναι η διαβόητη ΜΚΟ «Λευκά Κράνη» που διατηρεί στενές σχέσεις με τζιχαντιστές και ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Έτσι η περίπτωση των Αλ. Τσίπρα – Ζ. Ζάεφ, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, είναι απόλυτα ταιριαστή και μέσα στο πνεύμα των Βραβειων Νόμπελ Ειρήνης.

Βλέποντας κάποιος τα ονόματα των παραληπτών των βραβείων νόμπελ ειρήνης, από το 1901 μέχρι και σήμερα, θα διαπιστώσει ένα πράγμα: πως τα εν λόγω βραβεία έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, για «ξέπλυμα» εγκληματιών πολέμου, για τον «καθαγιασμό» ιμπεριαλιστικών σφαγείων.

 

Νόμπελ Ειρήνης βαμμένα με αίμα

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα

Σε δύο πρόσωπα για τους αγώνες κατά της σεξουαλικής βίας το Νόμπελ Ειρήνης 2018