Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Lockdown – Κορονοϊός – Κατάθλιψη και Πρόστιμα (πάνω από όλα)

Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης //

Αυτά τα 4 κακά της μοίρας μου δέσανε μεταξύ τους μια χαρά και μαύρισαν την ψυχή μας. Μας κάνουνε κουμάντο, μας πνίγουν, μας τιμωρούν και μας εξοντώνουν κυριολεκτικά.

Απολαύσεις – Αναδουλειές – Ανασφάλεια – Άγχος – Αγωνία και προπάντων οργή. Οργή και αγανάκτηση (ως πότε;).

Και το καρβέλι στο σπίτι του φτωχού πρέπει να μοιραστεί σε 8 ίσα κομμάτια.

Τρομοκρατία – Αστυνομοκρατία – Εκφοβισμός – Απελπισία – Περιορισμός κινήσεων -SMS και πρόστιμα. Χαμηλοί μισθοί, ψευτοεπιδόματα, αναγκαστική και σκληρή δουλεία από τους υγειονομικούς.

Ο άνθρωπός πρέπει να ακινητοποιηθεί, πρέπει να σωπαίνει, να μην διεκδικεί, να μην απεργεί, να μην απολαμβάνει. Με δυο λόγια ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Τα ΜΜΜ, τα εργοστάσια, τα σχολεία και η τηλεκπαίδευση (μόνο αυτό μας έλειπε).

Τα πράγματα είναι άσχημα και τα κάνανε χειρότερα, πολύ χειρότερα. Έχουνε το θράσος και όλο το ρίχνουν στην ατομική ευθύνη.

Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν το περίφημο «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Εδώ ακριβώς γίνεται το αντίθετο. Η ατομική ευθύνη κάνει την χείρα, αλλά η Αθηνά δεν κάνει απολύτως τίποτα. Απεναντίας κάνει τα πάντα να της δυσκολέψει κάνοντας το αντίθετο.

Μεγάλο το κακό που μας βρήκε, μας αγχώνουν, μας στριμώχνουν, μας πιέζουν, πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος έχει κουραστεί.

Γιατί είτε το θέλουμε, είτε όχι η ζωή έχει την «κακή» συνήθεια να συνεχίζεται. Έχει τα δικαιώματα της και τις απαιτήσεις της. Θέλει να ζήσει και ζήσει ελευθέρα και ανθρώπινα.

Το Lockdown και τα SMS είχαν μία παταγώδη αποτυχία, μιας και τα κρούσματα του ιού συνεχώς αυξάνονται.

Δεν είμαι αρνητής της πανδημίας (κάθε άλλο). Φορά μάσκα, κρατάω αποστάσεις, αποφεύγω τον συγχρωτισμό αλλά πνίγομαι.

Είμαι ηλικιωμένος άνθρωπος, ολομόναχος, εγκλωβισμένος και φυλακισμένος στους 4 τοίχους ενός δωματίου. Μην μου κόβεται άλλο την ανάσα. Θέλω να δω τον ήλιο να ανατέλλει και την θάλασσα να λάμπει!!!

Ζητάω (ζητάμε) πολλά;!

Υ.Γ: Τι μπορεί να πει κανείς μόνο σε δύο σελίδες; Αν πραγματικά ενδιαφέρεται, εάν πραγματικά θέλει να μαθαίνει την αλήθεια και να πληροφορείται πρέπει σε καθημερινή βάση να διαβάζει τον «Ριζοσπάστη». Αυτός τα λέει όπως είναι η πραγματικότητα!

Σκληρός Απρίλης του 2020μ.Χ.