Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Mε φυλάκιση τιμωρήθηκε ο ναύτης Στ. Παπαδάκης που είχε δηλώσει τη διαφωνία του με τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναυαρίνον» σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις

Σε σχόλιό του για την τιμωρία με φυλάκιση του ναύτη Στ. Παπαδάκη που είχε δηλώσει τη διαφωνία του με τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναυαρίνον» σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις, αλλά και για την ακύρωση της μετάθεσης του φαντάρου που κατήγγειλε την αναγραφή ρητού ναζιστή στρατάρχη σε στρατόπεδο στη Λέσβο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Ύστερα από τη λαϊκή κατακραυγή και το εκτεταμένο κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε, με ψηφίσματα διαμαρτυρίας από μαζικούς φορείς, συλλόγους αποστράτων, δηλώσεις συμπαράστασης στρατευμένων από μονάδες σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόσπαση που διέταξε για τον φαντάρο από το 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής (Μανταμάδος, Λέσβος), ο οποίος βγήκε στην αναφορά και απαίτησε να σβηστεί από τον τοίχο του στρατοπέδου το αντιδραστικό “ρητό” του χιτλερικού στρατάρχη.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγας, με χτεσινή του συνέντευξη, έσκιζε τα ρούχα του λέγοντας ότι οι οπλίτες θητείας “έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα”. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική γιατί σήμερα ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεσή του στη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον”, στην οποία και υπηρετούσε τη θητεία του, σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Πώς λοιπόν οι οπλίτες “έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών”;

Όπως φαίνεται, οι δηλώσεις του υπουργού είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”. Η λύση είναι οι φαντάροι μαζί με το λαό να διεκδικούν τα δικαιώματά τους».