Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Mια «μεγάλη αγκαλιά» της οικογένειας Φύσσα, σε αυτούς που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στη δίκη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, έγινε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Κερατσίνι ενόψει και της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη.

Η σημερινή εκδήλωση ήταν επί της ουσίας μια «μεγάλη αγκαλιά» της οικογένειας Φύσσα, της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου, Μάγδας σε αυτούς που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια για τη δίκη.

Αρχικά το λόγο πήρε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, που αναφέρθηκε στα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τόνισε ότι η απόφαση θα είναι ιστορική και ελπίζουμε ότι θα επικυρώσει την κοινωνική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια ο Μάνος Μαλαγάρης, συνήγορος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στη στάση που κράτησαν οι χρυσαυγίτες απέναντι στην ναζιστική ιδεολογία τους. Την απαρνήθηκαν, όπως είπε. Αξιοποίησαν τα ιδεολογήματα των υπόλοιπων αστικών κομμάτων για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, λέγοντας π.χ. ότι για την κατάσταση φταίνε οι απεργίες, οι αγώνες, οι κομμουνιστές κλπ. Όλα αυτά είναι ουσιαστικά το λίπασμα που τους έθρεψε και τους θρέφει.

Ο συνήγορος Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, τόνισε ότι ο κόσμος έχει δικαίωμα να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι οι ναζί, δεν είναι αθώοι οι χρυσαυγίτες. Η κοινωνία θέτει προ των ευθυνών της τη δικαιοσύνη. Η απόφαση στις 7 Οκτώβρη είναι ιστορική, είναι υποχρέωση όλων να τοποθετηθούν.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους σχετικά με τη δικαστική διαδικασία όλα αυτά τα χρόνια ενώ την εκδήλωση έκλεισε η Μάγδα Φύσσα που ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια.