Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε»: Μεγαλειώδης εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κορύφωση του πολύμορφου και πολύμηνου εορτασμού για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, μίλησε την Κυριακή το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Χιλιάδες μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, χιλιάδες εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη στους τόπους δουλειάς, που προβληματίζονται και αναζητούν διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα έδωσαν το «παρών»,  γιορτάζοντας το έπος που ενέπνευσε την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλο τον κόσμο, που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος. Οτι μπορεί να οικοδομηθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Παρούσες και οι αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στη Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, η οποία φιλοξενήθηκε το πρωϊ της Κυριακής στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, στο 2ο μέρος της εκδήλωσης η ειδικά σχεδιασμένη για την επέτειο των 100 χρόνων, με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε», μεγάλη θεατρική παράσταση.  

Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα:

Πηγή: 902.gr.