Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μήνυμα του ΚΚΕ στο ΚΚ Κούβας: «Η νίκη της Κουβανικής Επανάστασης αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου»

Με αφορμή την 59η επέτειο από το θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απέστειλε στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας το παρακάτω μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας μεταβιβάζουμε τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς για την 59η επέτειο από τη νίκη της Επανάστασης στην Κούβα που δημιούργησε την πρώτη ελεύθερη επικράτεια στην αμερικανική ήπειρο, απαλλαγμένη από την ιμπεριαλιστική καταπίεση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει εκφράσει στην πράξη τη διεθνιστική του αλληλεγγύη με την Επανάσταση και το λαό της Κούβας. Καταδικάζουμε τα μέτρα και την αντικουβανική ρητορεία της κυβέρνησης Τραμπ, στηλιτεύουμε την ύπουλη υπονομευτική πολιτική της ΕΕ. Στηρίζουμε την πάλη του λαού σας για την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, για το κλείσιμο της αμερικανικής βάσης του Γκουαντάναμο, για το σεβασμό του κυρίαρχου δικαιώματος του κουβανικού λαού να καθορίζει ο ίδιος το μέλλον του.

Η Κούβα, με εφόδιο τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τη βοήθεια της ΕΣΣΔ και των σοσιαλιστικών χωρών και τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών του κόσμου, άντεξε στις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, κατέγραψε επιτεύγματα πρωτοφανή για τα δεδομένα των χωρών της περιοχής και όχι μόνο.

Η νίκη της Κουβανικής Επανάστασης αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους καταπιεσμένους όλου του κόσμου. Επιβεβαίωσε τη ζωτικότητα του μαρξισμού – λενινισμού, της επαναστατικής πάλης και του προλεταριακού διεθνισμού απέναντι στην ηττοπάθεια και την υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, στις κοινοβουλευτικές και ρεφορμιστικές αυταπάτες που ταλάνιζαν το εργατικό κίνημα. Θα παραμένει πάντα στην καρδιά της εργατικής τάξης και των λαών που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ».

Πηγή: 902.gr