Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

MVP στην υποκρισία: Όταν ο Αδ. Γεωργιάδης μιλούσε υποτιμητικά για τον «Αφρικανό Ακενοτούνμπο»

Αν η υποκρισία και η πολιτική ξετσιπωσιά ήταν αθλήματα θα είχαν βγει πρωταθλητές και MVP.

Ο λόγος για όλους εκείνους – πρωτίστως της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας – που σήμερα αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA.

Πρόκειται για τους ίδιους που, πριν λίγα χρόνια, έκαναν πως δεν ήξεραν το όνομα του Γιάννη, ονομάζοντας τον περιφρονητικά «Ακενοτούνμπο» και λέγοντας (ψευδώς) ότι γεννήθηκε στην Αφρική.

Αναφερόμαστε ασφαλώς στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Ανάπτυξης. Θαυμάστε τον

Είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια πλειοδοτούσαν σε ρατσισμό και ξενοφοβία, ψηφίζοντας όχι στην ιθαγένεια για παιδιά μεταναστών. Όπως η ΝΔ και ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την τεράστια επιτυχία του Γιάννη μοιράζοντας συγχαρητήρια και επιδοκιμάζοντας τον Έλληνα πρωταθλητή του NBA. Που αν δεν ήταν κορυφαίος μπασκετμπολίστας οι ίδιοι – πολιτικά αχρείοι και υποκριτές – θα τον αποκαλούσαν ακόμα «Αφρικανό Ακενοτούνμπο».

Η επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των αδερφών του, που πορεύονται στη δόξα με σεμνότητα και αξιοπρέπεια, είναι το μεγαλύτερο «κάρφωμα» ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την υποκρισία των «Γεωργιάδηδων» και των «Μητσοτάκηδων».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα