Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ερντογάν και Γκιουλέν ήταν μέλη της Ένωσης για την καταπολέμηση του κομμουνισμού σε συνεργασία με την CIA»

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

«Οι καταγγελίες για τους Γκιουλενιστές αγνοήθηκαν, διότι το κράτος χρησιμοποιούσε αυτούς τους ανθρώπους  εκείνη την εποχή» δηλώνει ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν Αντιστράτηγος ε.α και πρώην διοικητής του τμήματος πληροφοριών του Γενικού επιτελείου Στρατού στην Τουρκία, στην Τουρκική τηλεόραση.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Ισμαήλ Χακί Πεκίν δήλωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας Γκιουλέν, που τώρα διαμένει στις ΗΠΑ, ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνεργάστηκε μαζί του.

«Άνθρωποι όπως ο Γκιουλέν δεν μπορούσαν να αγνοηθούν από το τμήμα πληροφοριών δεδομένου ότι ήταν διαμορφωτές της κοινής γνώμης, το κράτος πρέπει να ελέγχει αυτούς τους ανθρώπους αλλιώς θα μπορούσαν να βγούν εκτός ελέγχου, να γίνουν πιο ισχυροί».

Ο Πεκίν είπε, επίσης, ότι άνθρωποι όπως ο Γκιουλέν και ο Εβγκί, άλλη ηγετική Ισλαμική φυσιογνωμία, ήταν τοποθετημένοι στο Ειδικό Τμήμα για πολεμικές επιχειρήσεις. «Το έργο αυτών των ανθρώπων στο τμήμα ήταν η καταπολέμηση του κομμουνισμού ως μέρος του [ισλαμικού] σχεδίου Greenbelt» πρόσθεσε.

«Ο Γκιουλέν είχε ιδρύσει τοπικές οργανώσεις για την Ένωση καταπολέμησης του κομμουνισμού στην Τουρκία. Αν δεί κανείς στο παρελθόν οι πολιτικοποιημένοι ισλαμιστές, συμπεριλαμβανομένου και του Πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν μέλη της Ένωσης για την καταπολέμηση του κομμουνισμού.  Κατά τη διάρκεια της εποχής του ψυχρού πολέμου, η αντι-κομμουνιστική οργάνωση ήταν ένα από τα προεξέχοντα προγράμματα που είχαν σχεδιαστεί για την Τουρκία και συνδεόταν με τις επιχειρήσεις της CIA για την υποστήριξη εξέγερσεων».

Ο Πεκίν επισήμανε επίσης, σε άλλη συνέντευξη, γράφει το πόρταλ soL International του ΚΚ Τουρκίας, ότι «Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου διέταξε την απελευθέρωση του Γκιουλέν όταν πιάστηκε μετά το πραξικόπημα στις 12 Σεπτεμβρίου [1980], και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος».

«Οι καταγγελίες για τους Γκιουλενιστές αγνοήθηκαν, διότι το κράτος χρησιμοποιούσε αυτούς τους ανθρώπους εκείνη τη στιγμή» πρόσθεσε.

Ο Γκιουλέν υπήρξε στενός σύμμαχος του Ερντογάν, βοηθώντας τον να επανασχεδιάσουν και να εγκαταστήσουν το Ισλαμικών καταβολών Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην εξουσία το 2002. Αλλά η Συμμαχία του με το ΑΚΡ παράπαιε τα τελευταία χρόνια. Στις 15 Ιουλίου 2016, δίκτυο του Γκιουλέν που συνδέεται με την CIA και το οποίο είναι επίσης μια ισλαμική ομάδα , επιχείρησε να ανατρέψει τον Ερντογάν με στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά απέτυχε.

Πηγή: soL International

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία