Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«O νόμος λέει ότι μπορούμε να έχουμε 80% πληρότητα» (ΦΩΤΟ)

Από τη Μήλο αναχώρησε το Speedrunner 3, της εταιρίας Aegean Speed Lines με προορισμό τον Πειραιά. Το πλοίο πέρασε και από τα λιμάνια της Σίφνου και της Σερίφου, ωστόσο στη Σίφνο ήδη άρχισε να γεμίζει με επιβάτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, δεν τηρείται καμία απόσταση, αφού τα καθίσματα είναι τοποθετημένα ανά τετράδες ή τριάδες και δεν έχουν καμία κενή θέση ανάμεσά τους.

Αρκετοί ήταν οι επιβάτες που διαμαρτυρήθηκαν προς το πλήρωμα και η απάντηση ήταν ότι «ο νόμος λέει ότι μπορούμε να έχουμε 80% πληρότητα». Όταν οι ταξιδιώτες απάντούσαν ότι δεν υπάρχουν κενές θέσεις, ούτε τηρούνται οι αποστάσει τα μέλη του πληρώματος ισχυρίζονταν ότι «αν είστε συγγενείς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι το πλοίο έχει ελάχιστους εξωτερικούς χώρους που ακόμη κι αυτοί είναι γεμάτοι με ταξιδιώτες.

Το ρεπορτάζ είναι από το protothema.gr, εμείς απλά θα συμπληρώσουμε ότι οι σχετικές εικόνες και ρεπορτάζ είναι καθημερινάαπό τότε που η κυβέρνηση για χάρη των εφοπλιστών αύξησε την πληρότητα των πλοίων. Ανάλογες εικόνες και από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα. Η κυβέρνηση όμως περί άλλων τυρβάζει και τα »«έχει βάλει» με την «ανεύθυνη» συμπεριφορά των νέων.

Η χαλαρότητα στην κοινωνία είναι αντανάκλαση τέτοιων εικόνων και μέτρων σαν αυτά που ανακοινώθηκαν χτες.

sunostismos ploio2 sunostismos ploio3

Άμεσος σχολιασμός των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κορονοϊού