Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο αστυνομικός που ψέκασε με χημικά τους συνταξιούχους: «Φοβήθηκα…Έπρεπε με κάποιο τρόπο να σταματήσουν»

«Φοβήθηκα ότι θα αναποδογύριζαν την κλούβα. Αν γύριζε θα πλάκωνε συνταξιούχους ή αστυνομικούς. Μπορεί να είχαμε θύματα. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να σταματήσουν να την κουνούν. Έπρεπε να τους απωθήσουμε. Να σταματήσει η ένταση. Έκανα 3 ή 4 φορές χρήση της φυσούνας χημικών χαμηλά στα πόδια. Έκρινα πως ήταν η ιδανικότερη λύση για να αποφευχθούν τα χειρότερα» δήλωσε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης που διατάχθηκε, ο αστυνομικός που ψέκασε με χημικά τους διαδηλωτές απόμαχους της δουλειάς, κατά τη διάρκεια της χτεσινής  μεγάλης παναττικής κινητοποίησης των συνταξιούχων.

Θυμίζουμε ότι μόλις η πορεία των συνταξιούχων έφτασε στη συμβολή της λεωφόρου Β. Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων ζήτησαν να αποχωρήσουν οι κλούβες της αστυνομίας και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Η αστυνομία απάντησε στο αίτημά τους, ρίχνοντας χημικά και χρησιμοποιώντας τα γκλομπ για να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  κ. Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη «για την περιορισμένη χρήση χημικών»… παραμένοντας στη θέση του…