Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η…. Οκτωβριανή Επανάσταση

Όταν έχεις χάσει ακόμη και το τελευταίο ίχνος τσίπας,

όταν ανερυθρίαστα και θρασύτατα έχεις καπηλευτεί τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών,

όταν στο διάβα της πολιτικής σου διαδρομής κλείνεις σε όλες τις πτώσεις την «Αριστερά» εφαρμόζοντας την πιό δεξιά, βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική,

όταν με την ίδια ευκολία που παρευρίσκεσαι στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα, μεταπηδάς στην Ουάσινγκτον για να ευλογήσεις τον «διαβολικά καλό» Τραμπ,

όταν, με λίγα λόγια είσαι ΣΥΡΙΖΑ,

τότε είναι επόμενο να μη διστάσεις να μαγαρίσεις- πολιτικά και ιδεολογικά- ακόμη και το κορυφαίο γεγονός του 20ου αιώνα, τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Διότι, τι άλλο εκτός από καραμπινάτο «μαγάρισμα» μπορεί να θεωρηθεί η πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση με ομιλητές τους Νίκο Φίλη, Θανάση Καρτερό (τον γνωστό, της «Αυγής») και τον Κώστα Δουζίνα.

«100 χρόνια μετά την έφοδο στον ουρανό» τιτλοφορούνταν η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και η μόνη… έφοδος που έχει αποδείξει πως είναι σε θέση να κάνει το εν λόγω κόμμα είναι στις τσέπες των εργαζόμενων, μέσα απ’ τα χαράτσια και την άγρια φοροληστεία.

Αν αξίζει κάτι να σχολιαστεί από την όλη εκδήλωση είναι δύο φράσεις που εκστόμισαν οι Φίλης και Καρτερός. Τις παραθέτουμε αυτούσιες, όπως δημοσιεύθηκαν στο left.gr:

λενιν«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο dna του στοιχεία της Οκτωβριανής Επανάστασης και του ιδανικού και των ιδεών του κομμουνισμού» σχολίασε ο Θ. Καρτερός προσπαθώντας να επαναφέρει την κουβέντα στην κληρονομιά του 1917 για το σήμερα. Και πριν καν προλάβουμε να συνέλθουμε απ’ τα γέλια, ήρθε στο καπάκι να συμπληρώσει ο Ν. Φίλης:

«Με δεδομένες τις πολλές ψυχές του ΣΥΡΙΖΑ, η κεντρική ιστορικότητά του, μας κάνει να αισθανόμαστε, η αλήθεια είναι με δέος, ότι είμαστε τέκνα εκείνης της ιστορίας, είμαστε παιδιά του Οκτώβρη. Κι ακόμη εγγόνια του 1848 και του Κομμουνιστικού Μανιφέστου. Δεν θα είμασταν εδώ, αν δεν εμπνεόμασταν από όλα αυτά».

Έτσι ανερυθρίαστα, χωρίς καμία απολύτως ντροπή, τα τέκνα του συστήματος, που από οπορτουνιστές πρώτης γραμμής «αναβαθμίστηκαν» σε κυβερνητικές σοσιαλδημοκρατικές ορντινάτσες του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τολμούν και αρθρώνουν λέξη για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Αντί άλλου σχολίου, ας τους αφιερώσουμε τα λόγια του Βάρναλη:

«Θα’ ναι μαζί σου οι νόμοι κι η πλερωμένη γνώμη! Πέτα την ανθρωπιά σου κι απ’ τον αφέντη πιάσου! Κι άμα σε φτύνει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός, και θα ‘χεις τα πρωτεία, στη σάπια πολιτεία».

Ατέχνως