Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οικονομική βοήθεια στους πληγέντες του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας προσφέρει η Βενεζουέλα

Το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να προσφέρει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε πληγέντες από τον τυφώνα Χάρβεϊ που σάρωσε τις προηγούμενες μέρες την πολιτεία του Τέξας. Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών Χόρχε Αρεάζα, η οικονομική βοήθεια θα δωθεί για τις προσπάθειες αποκατάστασης ζημιών στις περιοχές του Χιούστον και του Κόρπους Κρίστι.

«Ας μην αφήσουμε τον πόλεμο και τις απειλές να επιβληθούν αλλά ας επιβάλλουμε την αλλήλεγγύη» δήλωσε ο Αρεάζα, προσθέτοντας: «Θα είμαστε πάντα με το λαό των ΗΠΑ και τους λαούς του κόσμου στις δύσκολες στιγμές». Ο ίδιος εξήγησε ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ενέκρινε ειδικό πρόγραμμα βοήθειας για τα θύματα του τυφώνα στις πολιτείες της Λουιζιάνα και του Τέξας. Σύμφωνα με το βενεζουελάνο ΥΠΕΞ, τόσο οι αμερικανικές αρχές όσο και οι τοπικοί δήμαρχοι έχουν αποδεχθεί τη βοήθεια του Καράκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ποσοστό πωλήσεων αερίου της Citgo, θυγατρικής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA με έδρα το Χιούστον, θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή σπιτιών προκειμένου να στεγαστούν άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους από τον καταστροφικό τυφώνα.

Πηγή: Telesur.