Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Όταν ο Πάγκαλος μιλάει χρυσαυγίτικα: «Τούρκος καλός μόνο νεκρός»

Στο γνώριμο του ρόλο, αυτόν του προκλητικού χυδαιολόγου, επανήλθε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Αυτήν τη φορά, ο κύριος «όλοι μαζί τα φάγαμε», αποφάσισε να προκαλέσει κάνοντας ένα απαράδεκτο ρατσιστικό σχόλιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «ένα τεράστιο θέμα το τουρκικό, είναι αδυσώπητος ο εχθρός και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί όση καλή πίστη και να δείξουμε» και πρόσθεσε σε άπταιστα… χρυσαυγίτικα: «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος. Εγώ το πιστεύω γιατί δεν έχω βρει καλό Τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Ο Τούρκος δεν έχει την έννοια του δικαίου».

Βέβαια, από κάποιον που του λείπει η στοιχειώδης έννοια της αξιοπρέπειας, τέτοιες δηλώσεις δεν προκαλούν έκπληξη.

Ο υπουργός των Ιμίων που καλούσε τον τότε αρχηγό ΓΕΕΘΑ να δηλώσει ότι «την σημαία την πήρε ο αέρας», ο αρχιτέκτονας της παράδοσης του Οτσαλάν στις τουρκικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες («Σάββα παιδί μου, πέτα τον έξω»), ο απροκάλυπτος υβριστής του ελληνικού λαού («όλοι μαζί τα φάγαμε») συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η αμετροέπεια και η χυδαιότητα δεν έχουν όρια.