Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πάβελ Γκραντίνιν: Ο Στάλιν ήταν ο καλύτερος ηγέτης των τελευταίων 100 χρόνων

Το εγκώμιο του Ιωσήφ Στάλιν έπλεξε ο υποψήφιος με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) για τις προεδρικές εκλογές του Μάρτη, Πάβελ Γκραντίνιν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον μπλόγκερ Γιούρι Ντουντ, ο Γκραντίνιν έκανε αναφορά στις ηγετικές ικανότητες του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης. 

«Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν ο καλύτερος μας ηγέτης τα τελευταία εκατό χρόνια» υπογράμμισε ο Πάβελ Γκραντίνιν, προσθέτοντας πως ο Στάλιν «βελτίωσε την οικονομία, την εκπαίδευση και επανέφερε τη χώρα μας μετά τον πόλεμο. Ναι, τα γκούλαγκ υπήρξαν αλλά χάρη στον Στάλιν ο πατέρας μου έλαβε μόρφωση, είχε το διαμέρισμα του και ζούσε καλά. Ακόμη και αν πήρε μη-αρεστές αποφάσεις, το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Εάν ο Στάλιν ηγούνταν της χώρας μας σήμερα, θα ήμουν ‘Ηρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας [τιμητικός τίτλος στην ΕΣΣΔ για εξαιρετικά επιτεύγματα στους τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού]»

Στην ίδια συνέντευξη, ο προεδρικός υποψήφιος του ΚΚΡΟ σημείωσε πως όταν πέθανε ο Στάλιν, στην κατοχή του βρέθηκαν μονάχα δύο ζευγάρια μεταχειρισμένες μπότες και δύο σακάκια, ενώ άφησε την ΕΣΣΔ ισχυρότερη απ’ όσο την παρέλαβε. 

Ο 57χρονος Γκραντίνιν, διευθυντής της μετοχικής (αγροτικής) εταιρείας «Σοβχοζ Λένιν» που βρίσκεται σε προάστιο της Μόσχας, έβαλε στο στόχαστρο του τον αλλήστου μνήμης ρώσο πρόεδρο Γιέλτσιν. «Πρέπει να σταματήσουμε να απολογούμαστε για τον Στάλιν! Η Ρωσία είχε έναν άλλο ηγέτη (Γιέλτσιν), κατά την διάρκεια της θητείας του οποίου ο λαός δε λάμβανε μισθούς και συντάξεις ενώ εκατομμύρια σκοτώθηκαν σε μάχες μεταξύ μαφιόζικων συμμοριών. Δεν είναι εγκληματίας; Δεν είμαι πολιτικά δεσμευμένος κάπου, αλλά είμαι ευγνώμων στον Γκενάντι Ζιουγκάνοφ για τη διατήρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος».

Να σημειωθεί ότι ο Π.Γκραντίνιν δεν είναι μέλος του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και κατεβαίνει στις προσεχείς προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητος, με την στήριξη του κόμματος.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν….»: Αντισταλινισμός και παραχάραξη της Ιστορίας