Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

PCI – ΚΚ Ιταλίας: ΟΧΙ στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία!

Ανακοίνωση εξέδωσε το PCI – Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, σχετικά με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία με βολές μπαζούκας που έχουν ήδη προκαλέσει αρκετά θύματα στον άμαχο λαό ενώ παρατηρείται ροή τεθωρακισμένων κατά μήκος των συνόρων.

🔻 Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδικάζει αποφασιστικά την εισβολή  που μπαίνει σε εφαρμογή με τη συνενοχή και εποπτεία της κυβέρνησης Τραμπ 🔻

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για απόσυρση των στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία ώστε να αφήσουν ελεύθερο πεδίο σε αυτή τη νέα επίθεση είναι η επιβεβαίωση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που εστιάζουν στον διαμελισμό της χώρας.

Η τουρκική ενέργεια -όπως κι αν το δει κανείς, είναι 100% επιθετική που ανοίγει νέα σενάρια πολέμου σε μια περιοχή που κινιόταν προς την ομαλοποίηση μετά από πολλά χρόνια συγκρούσεων, με τον κίνδυνο νέα κλιμάκωση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η τουρκική επιχείρηση δεν είναι μόνο επίθεση κατά του κουρδικού λαού, αλλά και σ’ αυτόν της Συρίας που αφού αντιστάθηκε για 8 χρόνια σε μια ιμπεριαλιστική επίθεση, που καλύφθηκε ψευδεπίγραφα σαν «εμφύλιος πόλεμος», με τρομοκρατικές ομάδες και φονταμενταλιστές εξοπλισμένους από χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ -και αφού βγήκε νικητής από τον αγώνα εναντίον αυτών των δυνάμεων, βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια νέα επίθεση στη χώρα του.

✔️  Δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε την εκμετάλλευση από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των φιλοδοξιών αυτοδιάθεσης του κουρδικού λαού για να δικαιολογήσουν τα σχέδιά τους.
✔️  Σαν κομμουνιστές πάντα θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε λαού και έθνους να αγωνίζονται για την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία του, αλλά πρέπει να επισημάνουμε πώς καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν μπορεί ποτέ να είναι σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα.
Το ζήτημα της ελευθερίας στην αυτοδιάθεση του κουρδικού λαού χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό για να δικαιολογήσει αρχικά τη στρατιωτική κατοχή ενός μέρους της χώρας, στο όνομα της υποστήριξης προς τους Κούρδους και σήμερα από τουρκική εισβολή, που έχει ως στόχο την παρεμπόδιση της αποκατάστασης της εδαφικής ακεραιότητας στη Συρία, ως πιθανό σενάριο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης της Συρίας και κουρδικό δυνάμεων.

PCI Giù le mani dalla Siria

🚩 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη των κομμουνιστών στο Συριακό Λαό και στον κουρδικό λαό μπροστά σ’ αυτή την επίθεση 🔻

✔️   Είμαστε έτοιμοι να κινητοποιηθούμε και να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε σκέψη συμβιβασμού της Ιταλικής κυβέρνησης με τα νέα σχέδια της επίθεσης του ιμπεριαλισμού.

🚩 Κάτω τα χέρια από τη Συρία! 🚫