Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

PCI – ΚΚ Ιταλίας: Εξισώνουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό γιατί φοβούνται τη λαϊκή εξέγερση!

Ο Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  David Sassoli, καταθέτοντας τη θέση του Κόμματος και επισημαίνοντας:

1917 CCCP

  • Την αποφασιστική καταδίκη από το ΚΚ Ιταλίας, της απροκάλυπτης – φρικτής βίας κατά διαδηλωτών που διέταξε η κυβέρνηση της Χιλής, η οποία ούτε καν συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  • Την αγανάκτηση για το επαίσχυντο ψήφισμα που εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό.
  • Το ασφυκτικό εμπάργκο που παραμένει και επιδεινώνεται για πάνω από εξήντα χρόνια εναντίον της Δημοκρατίας της Κούβας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Eξ ονόματος των κομμουνιστών στην Ιταλία και στην Ευρώπη, σας μεταφέρουμε την έκπληξη και την αγανάκτηση για το πρόσφατο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο (στο οποίο προεδρεύετε), που εξισώνει κομμουνισμό και ναζισμό.

Πιστεύουμε ότι τα κοινοβούλια δεν πρέπει και δεν μπορούν να ξαναγράψουν την ιστορία μέσα από πολιτικές σκοπιμότητες.
Θέτοντας τον κομμουνισμό στο ίδιο θεωρητικόπρακτικό επίπεδο και σαν ιδανικό με τον φασισμό σημαίνει πως κάνετε αποδεκτή τη μεγαλύτερη δυνατή ιστοριογραφική και πολιτική παραχάραξη.

Εξομοιώνοντας τη Σοβιετική Ένωση, τη χώρα που κατέβαλε μακράν το μεγαλύτερο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη ναζιστική Γερμανία σημαίνει αποδοχή του ότι θύτης και θύμα, επιδρομέας και αμυνόμενος είναι το ίδιο.

Να λες πως ένα σύμφωνο «μη επιθετικότητας» (το λεγόμενο σύμφωνο Molotov-Ribbentrop) είναι η αιτία της εκδήλωσης του πολέμου σημαίνει την εθελοτυφλία τουλάχιστον μιας 10ετίας ιστορίας με τις τεράστιες ευθύνες της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τον πόλεμο στην προσάρτηση της Αυστρίας και της Τσεχίας, καθώς και στη διάσκεψη του Μονάχου του 1938, όπου ο Chamberlain και ο Daladier έδωσαν τα χέρια στους Χίτλερ και Μουσολίνι, εξασφαλίζοντας έτσι τη δυνατότητα εισβολής και διαμελισμού ενός κυρίαρχου κράτους.

La nostra idea è giusta. Equiparano comunismo a nazismo perchè temono la riscossa delle classi popolari. Offendono la Resistenza perchè siamo la storia

Απορρίπτοντας τον θεμελιώδη ρόλο του Κόκκινου Στρατού στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον φασισμό γίνεται βάναυση προσβολή της ιστορικής μνήμης

Αποκρύπτοντας τον κυρίαρχο ρόλο των κομμουνιστών στην αντίσταση τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη προσβάλουμε την ιστορία των χωρών μας και της υπόλοιπης ηπείρου. Μεταξύ των αντάρτικων ομάδων που δραστηριοποιήθηκαν στην Ιταλία, οι ταξιαρχίες Garibaldi, που διοργανώθηκαν και διοικούνταν από τους κομμουνιστές, ήταν οι πιο πολυάριθμες και εκείνες που είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες στον αγώνα. Επιπλέον, οι κομμουνιστές ήταν εκείνοι που καταδικάστηκαν φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν όσο κανένας κατά την 20ετία (ΣΣ |>περίοδο του Μουσολίνι) με αμέτρητες θανατικές καταδίκες.

Συνεπώς, η συμβολή των κομμουνιστών στον αντιφασισμό δεν μπορεί να συγκαλυφθεί και δεν μπορεί να υπάρξει εξίσωση μεταξύ του φασισμού και εκείνων που έδωσαν το μεγαλύτερο φόρο αίματος στον αγώνα εναντίον του.

Συνεχίζοντας σ΄αυτή την κατεύθυνση σημαίνει να δεχτούμε και να προωθούμε την απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων και τη βία κατά των κομμουνιστών, όπως συμβαίνει ήδη σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, από την Πολωνία έως την Ουγγαρία, από τις χώρες της Βαλτικής, μέχρι τη Donbass και την Ουκρανία, δίπλα στα σύνορα της ΕΕ.

Δεν φοβόμαστε αυτήν την αντιδημοκρατική εκστρατεία και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις ιδέες μας με το πολιτικό μερίδιο που μας αναλογεί, θέλοντας απλώς να εκφράσουμε τον συναγερμό να ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπου συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα.

Οι Κομμουνιστές θα είναι πάντοτε επικεφαλής στη μάχη για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνης και ποτέ δεν θα συμμορφωθούν με την ολοκληρωτική αντίληψη που υπακούει στην παγκοσμιοποίηση, στο κέρδος και την αγορά.

Ρώμη, 28 Οκτωβρίου 2019, Βουλευτής Marco Rizzo


🔻 Ο κομμουνισμός και ο ναζισμός δεν είναι το ίδιο!
🔻 Οι ιδέες μας είναι σωστές και δίκαιες.
🔻 Εξισώνουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό επειδή φοβούνται την λαϊκή εξέγερση.
🔻 Προσβάλλουν την Αντίσταση επειδή είμαστε εμείς η ιστορία!

USSR flag🔻 7 Νοέμβρη, επέτειος της Σοβιετικής Επανάστασης:
🔻 Σε κάθε εργοστάσιο, στο σχολείο και στην πόλη και στη συνοικία, ορθώνουμε χωρίς δισταγμό τη φωνή μας και την ισχύ του Κομμουνιστικού Κόμματος.

 


No al BloQueo CubaΘέλω επίσης να σας επισημάνω, εξ ονόματος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, τη σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και περισσότερα από εξήντα χρόνια με τον εμπορικό, οικονομικό και οικονομικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στη Δημοκρατία της Κούβας.

✔️  Αυτό το εμπάργκο ανέκαθεν δημιούργησε μια αβάσταχτη κατάσταση δυσφορίας και ταλαιπωρίας προς το σύνολο του πληθυσμού  της.

Το 1996, ένας νέος νόμος, ο Helms-Burton, επιδεινώνει περαιτέρω αυτόν τον αποκλεισμό, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες έκοψαν κάθε χρηματοδότηση από διεθνείς οργανισμούς που θα παραβίαζαν τον αποκλεισμό, ακυρώνοντας τις εισαγωγές στις χώρες που θα διαπραγματεύονταν με την Κούβα και στον ίδιο βαθμό τις εισαγωγές από αυτές.

✔️  Είναι απολύτως σαφές πόσο παράνομη είναι αυτή η νομοθεσία, καθώς, εκτός από τη συμβολή στη διατήρηση της κουβανικής οικονομίας σε ένα στάδιο φτώχειας, παραβιάζει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, την ελευθερία των οικονομικών ανταλλαγών, την απαγόρευση της μη παρέμβασης σε θέματα λαϊκής  κυριαρχίας .

✔️  Για το σκοπό αυτό, πέρα ​​από την αυστηρή επίκλησή μου, με βάση τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζετε κε David Sassoli, στο ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο, ώστε να μπορέσει να εργαστεί για τη διακοπή αυτής της απροκάλυπτης παρέμβασης στις υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους, θέλω να επισημάνω τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Κούβα με Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ξεπεραστεί αυτή η άδικη κατάσταση

Ρώμη, 28 Οκτωβρίου 2019, Βουλευτής Marco Rizzo


Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog