Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε …την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Στέφανος Κορκολής στο Ηρώδειο για τα 20 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί»

Η ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής θα ντύσουν την επέτειο των 20 χρόνων της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” με ένα ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή με τίτλο “Με τα φτερά της ποίησης”. Μία μουσική συνάντηση με τραγούδια σε ποίηση των κλασικών μας ποιητών Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Κωνσταντίνου Καβάφη, αλλά και των πιο σύγχρονων όπως του Νίκου Γκάτσου, Νίκου Καββαδία και άλλων. Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στους σκοπούς του “Μαζί για το Παιδί”. Στο Ηρώδειο (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 15-70 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Η Νοσταλγός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Αννας Παπαμάρκου, ξεκινά στο θέατρο Αλκμήνη στις 9.15 μ.μ.  Αλκμήνης 12, Πετράλωνα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση Μόραλη – Καπράλου στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, διοργανώνει την έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης”, η οποία θα φιλοξενείται στον χώρο του Φάρου στο ΚΠΙΣΝ.  Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου (καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ), με ελεύθερη είσοδο. 

ΕΚΘΕΣΗ

Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μαντείο της Δωδώνης είναι το θέμα της δεύτερης μεγάλης περιοδικής έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης από τις  20 Ιουνίου 2016 έως τις 10 Ιανουαρίου 2017. Σκοπός της είναι να κάνει ευρύτερα γνωστό το παλαιότερο ελληνικό μαντείο, να δείξει τον τρόπο λειτουργίας, τον ρόλο και τη σημασία του στον αρχαίο κόσμο αλλά και να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον. Η έκθεση θα συνοδεύεται από επιστημονικό κατάλογο των εκθεμάτων. Σε μεγάλη οθόνη στον εκθεσιακό χώρο θα παρουσιάζεται βίντεο για το μαντείο και το φυσικό του περιβάλλον. Στο εστιατόριο του Μουσείου θα προσφέρονται γιαννιώτικα εδέσματα σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Μουσείου Ακρόπολης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Ιωαννίνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Συλλογή Καραπάνου.

ΣΚΙΤΣΟ

Έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό στο Πνευματικό Κέντρο Μάνος Λοΐζος

“Το Μετέωρο Βήμα” είναι ο τίτλος της έκθεσης σκίτσων για το προσφυγικό που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κοκκινιώτη καλλιτέχνη- σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή. Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοϊζος” (Θηβών 245). Τηλ.: 210 4830330. Ώρα: 19.30. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Θεατρική συνάντηση στον Ιανό

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκο Διαμαντή. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Σε μορφή αναλογίου θα παρουσιάσουν η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ζαλμάς «Το ψωμί της Νινευί» των Κων/νου και Αντώνη Κούφαλη, το οποίο θα παίζεται στο ΔΗ.ΘΕ.ΠΕΙ. από 21/11/17 έως 19/2/17. Στον Ιανό (Σταδίου 24). Τηλ.: 210 3217917. Ώρα: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.