Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε …την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη

ΘΕΑΤΡΟ

Από το Δήμο Χαϊδαρίου

«Ο Φιλάργυρος», του Μολιέρου, από τη Θεατρική Ομάδα των ΤΕΙ, στο Ανοιχτό Θέατρο, στις 20.30. Είσοδος Ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σεπτέμβρης με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου

Λίγο πριν παρουσιάσουν στο κοινό τον καινούργιο τους δίσκο, προέκυψε από τις ηχογραφήσεις παλιότερων εμφανίσεων τους και θα έχει τίτλο ” 5 Χειμώνες, 6 Καλοκαίρια” ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να σταθούν με αυθεντικότητα και καλή διάθεση στο μουσικό γίγνεσθαι, σε ένα πρόγραμμα, που σκοπό θα έχει, να αντιτάξει στη σκληρότητα των ημερών την παρηγορητικότητα της τέχνης: “Όλα στραβά γινήκανε και όλα είν’ ωραία”. Τεχνόπολις Πειραιώς 100 Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός Ωρα:: 21:30 Εισ.: από 10 έως 14 ευρώ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Documenta

Σε μία «Βουλή των Σωμάτων» μας καλεί να συμμετέχουμε ως θεατές, η διοργάνωση της Documenta14, σε ένα πειραματικό πρόγραμμα δημόσιων δράσεων με συζητήσεις, περφόρμανς, ομάδες ανάγνωσης, εργαστήρια, προβολές κ.ά. Επιλέγοντας συμβολικά ένα κτίριο με ιστορική φόρτιση, το διατηρητέο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων του 19ου αιώνα το οποίο την περίοδο της χούντας στέγαζε τη στρατιωτική αστυνομία (EAT-EΣΑ) και λειτουργούσε ως κρατητήριο και χώρος βασανισμού, εκεί λοιπόν οι 45 συμμετέχοντες δημιουργοί της έκθεσης προσεγγίζουν την ελευθερία μέσα από τις προσωπικές τους προσλαμβάνουσες και πρακτικές. Οι «34 Ασκήσεις Ελευθερίας», που θα μας παρουσιάσουν στο Πάρκο Ελευθερίας, επιχειρούν να συνθέσουν και να συνομιλήσουν με «μια queer αντιαποικιακή ευρωπαϊκή συμφωνία» που έχει ξεκινήσει ήδη από τη δεκαετία του 1960 ως απόπειρα και αγώνας, ενώ εξακολουθεί να διαρκεί μέχρι σήμερα μέσα από τις αντιφρονούσες και ετερογενείς αφηγήσεις. Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

43 χρόνια από τη δολοφονία του Σαλβαδόρ Αλιέντε – Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο STUDIO

“…Ελάχιστα μέτρα φιλμ και κάποιες φωτογραφίες έχουν απομείνει από τα γεγονότα του πρωινού της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973 στο Σαντιάγκο της Χιλής. Ήταν η πρώτη ημέρα μιας 17χρονης φασιστικής δικτατορίας, που φυλάκισε, βασάνισε και δολοφόνησε χιλιάδες Χιλιανούς (και όχι μόνο). Ήταν η τελευταία μέρα ενός ονείρου που συνήγειρε για 3 χρόνια τον λαό της Λατινοαμερικάνικης χώρας (λίγες μέρες μετά, ο Πάμπλο Νερούδα πέθανε κι ο Βίκτωρ Χάρα ξεψύχησε στα χέρια των βασανιστών). Ήταν η ημέρα του μαρτυρίου, του θανάτου και του περάσματος στον χώρο του μύθου του Προέδρου της Χιλιανής Δημοκρατίας, του γιατρού Σαλβαδόρ Αλιέντε…” (Δείτε αναλυτικά εδώ)