Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

#QatarGate: Διαψεύδει εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Για εμπλοκή του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά ανέφερε δημοσίευμα του «Politico», ενώ σύμβουλός του το διέψευσε. 

Το «Politico» υποστηρίζει ότι είναι υπό έλεγχο ο Μαργαρίτης Σχοινάς και ότι είχε παραβρεθεί στην τελετή έναρξης του μουντιάλ στο Κατάρ. Εγραψε ακόμα πως σε ένα πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για τη «σημαντική και απτή πρόοδο στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις», ζητώντας να διατηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις αυτές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Μαργαρίτης Σχοινάς είχε κεντρική συμμετοχή στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισηγηθεί την άρση των απαιτήσεων για την έκδοση βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο, η οποία θα καταργούσε τη βίζα για τους Καταριανούς που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών – είτε για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Η ψηφοφορία για αυτό το σχέδιο ήταν να γίνει αυτή την εβδομάδα στο ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο δύο κοινοβουλευτικές πηγές δήλωσαν ότι η ψηφοφορία πιθανότατα θα αποσυρθεί.

Η αντίδραση ήρθε από το περιβάλλον του Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης έγραψε στο Twitter: «”Ψευδείς, ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για δήθεν “διερεύνηση” του Μαργαρίτη Σχοινά. Χαμένοι στη μετάφραση…».

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα

Μοιραστείτε το: