Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

“RISALTO” του Βασίλη Βαφέα και ΡΕΤΡΟΣΠΕΚΤΙΒΑ του συνολικού έργου των ταινιών του, στην Αλκυονίδα (13-20/10)

Το “RISALTO” του πολυβραβευμένου Βασίλη Βαφέα 

σε Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ

αποκλειστικά στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema 

καθημερινά από 13/10 έως 20/10 

Η avant premiere του “RISALTO” θα γίνει την  ΠΕΜΠΤΗ 13/10.

Επίσης τις ημέρες αυτές, θα πραγματοποιηθεί μια ΡΕΤΡΟΣΠΕΚΤΙΒΑ του συνολικού έργου των ταινιών του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη.

Την ΠΕΜΠΤΗ 20/10 θα είναι μια ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, αφιερωμένη στον ηθοποιό ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ, 

που πρωταγωνιστεί σε τέσσερις ταινίες από αυτές, παρουσία του σκηνοθέτη ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΦΕΑ.

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου με πληροφορίες για την νέα ταινία  «RISALTO»  και τον σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα.

Αναλυτικά οι ώρες προβολών από 13/10 έως 20/10 :

 

«RISALTO» –Α ΠΡΟΒΟΛΗ καθημερινά στις 21.00

Το “RISALTO” ένα ασπρόμαυρο ποίημα του σπουδαίου πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη όπου καταγράφει, τη σύγκρουση μεταξύ του κόσμου του θεάματος και μιας κοινωνίας που καταρρέει. Με δεξιοτεχνία συνυπάρχουν σουρεαλισμός και χιούμορ, ρομαντισμός και σάτυρα. Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης χρησιμοποιώντας το χιούμορ και μία πλάγια και σκωπτική ματιά, στο Ρισάλτο αναφέρεται σε ένα νεαρό σκηνοθέτη του θεάτρου και της τηλεόρασης, που ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία μεριά είναι ο κόσμος του θεάματος, γεμάτος λάμψη και γοητεία. Από την άλλη ο οικογενειακός του περίγυρος, που αντιμετωπίζει δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες επιδεινώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις που ούτως ή άλλως είναι περίπλοκες και τραυματικές. Ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να βρει την ισορροπία μέσα από την ερωτική αναζήτηση, που κι αυτή όμως θα τον οδηγήσει σε μονοπάτια δύσβατα. Κι όλα αυτά θα γίνουν ακόμα πιο εφιαλτικά, όταν η πολιτική κατάσταση στη χώρα γίνει επικίνδυνη με την εγκαθίδρυση μιας δικτατορίας… Θα καταφέρει ο ήρωας να βρει τη διέξοδο;

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Πουρσανίδης, Αμαλία Αρσένη, Τάκης Παπαματθαίου, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μαρία Κατσανδρή, Σταύρος Μερμήγκης.

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

Link με το trailer της ταινίας «RISALTO»

https://youtu.be/Nqc8F1YXY0E

& ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ:

ΠΕΜΠΤΗ 13/10

«ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ» στις 22.45

O Κώστας Βουτσάς ερμηνεύει τον Θανάση, ένα χωρισμένο, δημοφιλή κωμικό του θεάτρου και της τηλεόρασης, που έχει μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες και που, κάθε Σάββατο, περνά την μέρα του με τον έφηβο γιο του. Το συγκεκριμένο Σάββατο, στο οποίο εκτυλίσσεται η ταινία, ο πατέρας έχει να αντιμετωπίσει διάφορα επαγγελματικά προβλήματα, αλλά και να παίξει στη θεατρική παράσταση ενός ιταλικού έργου του Γκολντόνι, στην οποία αναμένεται να είναι και η πρόεδρος της Ιταλίας, ενώ ο γιος προσπαθεί να οργανώσει το πρώτο του ερωτικό ραντεβού μ’ ένα κορίτσι της περιοχής. Θα βρουν κοινό σημείο επαφής ή θα βιώσουν ματαιώσεις όπως συμβαίνει κάθε Σάββατο;

Έτος παραγωγής: 1999,  Έγχρωμο 98΄.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βουτσάς, Νίκος Πουρσανίδης

Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Link IMDB της ταινίας «ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ»

http://www.imdb.com/title/tt0312865/?ref_=nm_flmg_dr_3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10

«ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ» στις 22.45

Ο Αλέξης είναι ένας άντρας στην κρίσιμη ηλικία των 45 χρόνων. Έχει μια καλή δουλειά σε μια μεγάλη εταιρεία και μια τακτοποιημένη οικογενειακή ζωή, δίπλα στην όμορφη γυναίκα του τη Μίνα. Στην αρχή της ταινίας, αργά ένα βράδυ , δέχεται ένα τηλεφώνημα από την ιδιαιτέρα του διευθυντή του και φεύγει βιαστικά με το αυτοκίνητό του για την εταιρεία. Από το σημείο αυτό θα ζήσει έναν αληθινό εφιάλτη. Μαθαίνουμε ότι έχει απολυθεί κι έτσι η ζωή του θα αλλάξει άρδην. Πολύ γρήγορα χωρίζει  από τη γυναίκα του και  ακολουθεί μια οδύσσεια τόσο στην αναζήτηση καινούργιας δουλειάς όσο και άλλης συντρόφου. Έτσι, o Αλέξης θα βιώσει μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους , ενώ παράλληλα θα ζήσει σκηνές σαγηνευτικές και παράλογες με ερωτικές συντρόφους διαφορετικών ηλικιών και γυναικείων τύπων.  Ή μήπως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα;

Έτος παραγωγής: 2007, Έγχρωμο 107΄.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Τσακίρης, Φαίη Ξυλά, Νίκος Πουρσανίδης, Τζένη Σκαρλάτου

Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης

Link IMDB της ταινίας «ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ»

http://www.imdb.com/title/tt1095225/

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10

«ΡΕΠΟ»    στις 22.45

Η ταινία περιγράφει με χιούμορ μια μέρα αργίας ενός εργαζομένου μικροαστού κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να διεκπεραιώσει διάφορες μικροδουλειές και προσωπικές υποχρεώσεις. Στην προσπάθεια του αυτή βιώνει μια σειρά από ματαιώσεις και κωμικοτραγικές καταστάσεις που συνιστούν μια καθημερινή οδύσσεια.

Έτος παραγωγής: 1982, Έγχρωμο 75΄.

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Ζαρκάδης,  Δημήτρης Πιατάς, Κατερίνα Γιουλάκη  Άννα Μακράκη

Link IMDB της ταινίας «ΡΕΠΟ»

http://www.imdb.com/title/tt0228775/?ref_=nm_knf_i3

«ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΝΑΤΟΜΕΙΟ»   στις 00.15

Μια σουρεαλιστική ποιητική ταινία που αντιπαραθέτει τους δύο κόσμους, αυτόν ενός πρωτοποριακού καλλιτέχνη του Γρηγόρη Σεμιτέκολο  με τον κόσμο των κατοίκων ενός παραμεθόριου νησιού όπου ο πρώτος αποφασίζει να παρουσιάσει ένα εικαστικό δρώμενο.

Το «Κοσμικό ανατομείο» είναι πρώτα από όλα, ένα παραστατικό χάπενινγκ του αβάντ γκαρντ ζωγράφου και εικαστικού καλλιτέχνη Γρηγόρη Σεμιτέκολο, με τις υπερμεγέθεις, λευκές, γυμνές κούκλες του, χέρια ελαφρά τεντωμένα, στόμα μισάνοιχτο, μια κραυγή έχει παγώσει στα χείλη ενώ ο καλλιτέχνης, με στολή χειρουργού, τις τεμαχίζει κραυγάζοντας σπαρακτικά. Ο ζωγράφος αποφασίζει να οργανώσει μια ολιγόλεπτη εκδήλωση στο λιμάνι της Σάμου όπου θα προβάλει αυτή του τη δουλειά. Την ίδια στιγμή, η κάμερα καταγράφει το έργο του, αλλά και τις αντιδράσεις των ανθρώπων του νησιού απέναντι στη σύνθετη τέχνη. Ένα πολύ ζωντανό και μαζί στιλιζαρισμένο φιλμ-δοκίμιο, όπου οι δύο κόσμοι αν και φαινομενικά είναι αντίθετοι, μέσα από τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης συνυπάρχουν και εναρμονίζονται.

Έτος παραγωγής: 1993, Έγχρωμο 98΄.

Πρωταγωνιστούν : Γρηγόρης Σεμιτέκολο, Νεφέλη Ανθοπούλου

Link IMDB της ταινίας «ΡΕΠΟ»

http://www.imdb.com/title/tt0263613/?ref_=nm_flmg_dr_4

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10

«ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»  στις 22.45

Η ταινία είναι μια κωμωδία χαμηλών τόνων που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις και στη διαδικασία αλλοτρίωσης  των στελεχών. Παρακολουθεί έναν νέο χημικό ο οποίος ξεκινάει την καριέρα του σε μια μικρή φαρμακευτική εταιρεία οικογενειακού τύπου και στη συνέχεια προσλαμβάνεται σε μια θυγατρική πολυεθνικής. Πέρα από τις διαφορές στον τρόπο οργάνωσης των δύο εταιρειών,  και στις δύο περιπτώσεις ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος  με τον καθημερινό παραλογισμό των μηχανισμών εξουσίας, μέχρι που γίνεται  και ο ίδιος μέρος αυτών των μηχανισμών και φορέας του παραλογισμού.

Έτος παραγωγής 1979 Έγχρωμο 75΄.

Πρωταγωνιστούν: Μηνάς Χατζησάββας, Νέλλη Αγγελίδου, Γιάννης Γκούμας

Link IMDB της ταινίας «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

http://www.imdb.com/title/tt0252876/?ref_=nm_knf_i2

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10

«ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»    στις 22.45

Εδώ ο  ήρωας της ταινίας εγκαταλείπει τον τεχνοκρατικό χώρο μιας φαρμακευτικής εταιρείας όπου εργάζεται, για να ακολουθήσει μια κοπέλα που ερωτεύεται και να μπει στον δικό της επαγγελματικό χώρο που είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος του θεάτρου. Εδώ ο ήρωας θα βιώσει μια σειρά κωμικοτραγικές καταστάσεις που θα τον συνθλίψουν και θα τον οδηγήσουν σε μια καινούργια προσπάθεια διαφυγής.

Έτος παραγωγής: 1990. Έγχρωμο 95΄.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βουτσάς, Πέμη Ζούνη

Μουσικη: Θάνος  Μικρούτσικος

Link IMDB της ταινίας «ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»

http://www.imdb.com/title/tt0263584/?ref_=nm_flmg_dr_5

ΤΡΙΤΗ 18/10

Μικρού μήκους & Ντοκιμαντέρ του Β.Βαφέα στις 22.45

 «Άκης Πάνου»      (μικρού μήκους)

«Ένας Jockey»    (μικρού μήκους)

«Ταξιθέτριες»        (μικρού μήκους)

«Απορρόφηση στα 257» Ντοκιμαντέρ 1973,  Διάρκεια 10΄.

Ένας φοιτητής περνάει μια λευκή νύχτα διαβάζοντας με μια συμφοιτήτριά του στις παραμονές του πτυχίου τους.

Πρωταγωνιστούν: Μηνάς Χατζησάββας, Σμαράγδα Σμυρναίου.

«Παρασκευή με Δευτέρα» Ντοκιμαντέρ 1975,  Διάρκεια 17΄.

Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή ενός εργάτη φαρμακοβιομηχανίας από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα, ενώ ακούμε τον αυθεντικό του λόγο για τα ζητήματα που τον απασχολούν. Μέσα από τη σκιαγράφηση του πορτραίτου ενός εργάτη, αναδύεται η σκληρή καθημερινότητά του, αλλά και οι προσδοκίες του για το μέλλον.

Στον αυθεντικό λόγο του Χάρη αντιπαρατίθενται πλάνα με θραύσματα από την καθημερινή ζωή του, στο εργοστάσιο, στο σπίτι του και στο ταβερνάκι της γειτονιάς του, παρέα με άλλους εργάτες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10

«120 ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ»  στις 22.45

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας μετά από ένα τροχαίο ατύχημα βρίσκεται στο νοσοκομείο και τον περιβάλλουν οι συγγενείς και φίλοι του. Ο καθένας  τους αναπολεί στιγμές της κοινής τους ζωής. Με την αντίστιξη αυτών των αναμνήσεων και μέσα από μια κυβιστική ματιά, η ταινία εμβαθύνει στις ανθρώπινες σχέσεις ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές και στη ματαιότητα του ανταγωνισμού και της διεκδικητικότητας  που τις χαρακτηρίζουν.

Έτος παραγωγής: 1987. Έγχρωμο 90΄.

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Σώζος, Καρυοφυλιά Καραμπέτη, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Αννέζα Παπαδοπούλου, Αθηνά Τσιλήρα.

Link IMDB της ταινίας «120 ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ»

http://www.imdb.com/title/tt0255771/?ref_=nm_flmg_dr_6

ΠΕΜΠΤΗ 20/10

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στον ηθοποιό

ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑ παρουσία του σκηνοθέτη Β.ΒΑΦΕΑ

«2012 – ΣΤΟ ΜΟΛΟ» (μικρού μήκους) στις 19.00

Η ταινία είναι σπονδυλωτή, αποτελείται από επτάλεπτα ασπρόμαυρα κομμάτια και διαπραγματεύεται τη συντροφικότητα και το.πένθος.

Ο διάλογος είναι ο ίδιος, αλλά φωτίζεται διαφορετικά κάθε φορά  όταν διαμείβεται ανάμεσα σε έξι  διαφορετικά ζευγάρια και σε διαφορετικούς χώρους :

Σ’ένα μώλο (Βουτσάς- Κουτσουδάκη). Στην αυλή ενός ιδρύματος (Πανουσοπούλου-Σκαρλάτου). Σ’ ένα νεκροταφείο (Καραμπέτσης-Ρηγόπουλος).

(Σπονδυλωτή ταινία με 6 επτάλεπτα κομμάτια.Τα τρία πρώτα κομμάτια που γυρίστηκαν το 2012 απετέλεσαν μέρος της επίσης σπονδυλωτής ταινίας «Και ο Θεός έπλασε τους Έλληνες» της οποίας τα υπόλοιπα μέρη  ήταν των Γιώργου Καρυπίδη, Θανάση Σκρουμπέλου, Δημήτρη Μακρή.)

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βουτσάς,Χριστίνα Κουτσουδάκη,Μαργαρίτα

Πανουσοπούλου,Τζένη Σκαρλάτου,Δημήτρης Καραμπέτσης,Κίμων Ρηγόπουλος,Τζέσσυ Παπουτσή,Βασίλης Ζωνόρος, Γιάννης Μανιός, Αλίκη Κατσαβού, Χριστίνα Χαραλαμπάκη,Αλέξανδρος Τσακίρης.

«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ» στις 19.10

Ο Οδυσσέας, ένας τυπικός μικροαστός, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, εργάζεται στο λογιστήριο μιας μεγάλης εταιρείας. Όταν τον απολύουν ξαφνικά, βρίσκεται μετέωρος, με τα λεφτά της αποζημίωσης στην τσέπη, την ίδια περίοδο που η οικογένειά του λείπει σε διακοπές, οπότε περιπλανιέται άσκοπα στη άδεια, καλοκαιρινή Αθήνα. Στην περιπλάνησή του αυτή συναντά μια κοπέλα που αντιπροσωπεύει γι’ αυτόν τη χαμένη του νιότη. Την ακολουθεί παντού, αλλά κάθε τόσο τη χάνει από τα μάτια του κι ανησυχεί. Αφήνεται σ’ένα ονειρικό ταξίδι μεταξύ Αθήνας και Ύδρας στο όνειρο γεμάτο εκπλήξεις, αστεία στιγμιότυπα, αλλά και αγωνία. Σε μια πραγματικότητα ξεχασμένη μέσα στη ρουτίνα και τη σύμβαση της καθημερινότητας, περιπλανιέται σε χώρους πρωτόγνωρους, γεμάτους ερωτικά σύμβολα και απρόοπτες συναντήσεις.

Έτος παραγωγής: 1984, Έγχρωμο 107΄.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βουτσάς, Κατερίνα Ροδίου, Καρυοφυλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

Link IMDB της ταινίας «Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ»

http://www.imdb.com/title/tt0205044/?ref_=nm_knf_i1

 ΑΛΚΥΟΝΙΣ  new star art cinema

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Τηλ.210 8220008210 8220023 ,

Εισ.: € 7.00, Παιδ.-φοιτ./ άνω των 65 & Εκπαιδευτικοί/Ατέλεια

/Στρατιωτικο

 €5.00,

για ανέργους €3.00, οικογενειακό πακέτο τριών ατόμων €10.00

καθε ΔΕΥΤΕΡΑ

 τα δύο άτομα € 7,00

καθε ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ

€5.00, 

Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο