Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Spot του ΠΑΜΕ για την απεργία της 26ης Νοέμβρη — Για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας

Εντείνουν τους ρυθμούς προετοιμασίας της απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 26 Νοέμβρη δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με εφαλτήριο από τις συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία, για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και με δύναμη από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις με τις οποίες τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή που επιστράτευσε η κυβέρνηση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις οργανώνουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους.

Δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας, για να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς την ερχόμενη Πέμπτη, για να βάλουν οι εργαζόμενοι «lockdown» στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Με την απεργία κλιμακώνουν την πάλη για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να μη βρεθεί κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα. Δίνουν απάντηση στο νομοσχέδιο – κόλαφο για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν έτοιμο στο συρτάρι, το οποίο περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, θέτουν εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων.

To spot του ΠΑΜΕ για την απεργία