• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στιβ, τα μπούτια σου

“Στιβ τα μπούτια σου…”

Συνηθισμένο σύνθημα στα κλειστά γήπεδα της μεταπολίτευσης, για το λιοντάρι του Ολυμπιακού, Στιβ Γιατζόγλου. Μόνο που ο Γιατζόγλου φαίνεται να έμπλεξε τα μπούτια του, πολιτικά μιλώντας, καθώς δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα φασίστα από έναν πατριώτη. Κι αν η συντηρητική ιδεολογία δεν είναι κάτι παράξενο για την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ, όπου σαρώνει εκλογικά ο Τραμπ, υπάρχει διαφορά από το να αγκαλιάζεις έναν νεοναζί ηγέτη (ή μήπως όχι;). Ο οποίος δεν ανέχεται να βλέπει έγχρωμους παίκτες, σαν τον Αντετοκούμπο και το Σχορτσανίτη με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, αλλά θεωρεί καθαρόαιμο Έλληνα κάποιον με αμερικάνικο όνομα και μικρασιατικό επώνυμο, που μιλάει τα ελληνικά λίγο καλύτερα απ’ ό,τι οι πυρηνάρχες της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό προφανώς δεν είναι μπηχτή για τη δική του βαριά προφορά, αλλά για τους… “πατριώτες” που διοργάνωσαν τη χτεσινή εκδήλωση.

Το θέμα ξεκίνησε από τη χτεσινή εκδήλωση των νεοναζί για τα χίλια φύλλα της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής και το θερμό εναγκαλισμό του Γιατζόγλου με το Μιχαλολιάκο. Μόνο που δεν πρόκειται για “στιγμιαίο λάθος” (που θα ‘λεγε κι ο Πασχάλης) αλλά για συνειδητή επιλογή, που την υπερασπίζεται στον τοίχο του στο Facebook, όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες από το προφίλ του.

giatzoglou_fb1

giantzoglou-malak

Αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι είναι απαράδεκτη η επίθεση ενάντια στον Αντετοκούμπο, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί τους Χρυσαυγίτες πατριώτες, που λένε τα πράγματα, όπως είναι…
Δηλ κόουτς; Τα σύκα-σύκα, και τους μαύρους χιμπατζήδες -κατά Μιχαλολιάκο; Γιατί δε δοκίμασες να το πεις αυτό στους έγχρωμους παίκτες, που έχεις προπονήσει κατά καιρούς, να δεις πώς θα αντιδράσουν;

Υστερόγραφο: αν υπάρχει κάτι παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι τα υγιή αντανακλαστικά που έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων του χώρου, που αντέδρασαν άμεσα στη στάση και τα προκλητικά σχόλια του Γιατζόγλου χωρίς να υπολογίσουν φιλίες, συμπάθειες και δημόσιες σχέσεις.