Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Super League: «Αγκαλιά» με τον τίτλο ο Ολυμπιακός μετά το 3–0 επί του ΠΑΟΚ

Σημα­ντι­κό βήμα για την κατά­κτη­ση του φετι­νού τίτλου έκα­νε ο Ολυ­μπια­κός με την σημε­ρι­νή εμφα­τι­κή νίκη με 3–0 επί του ΠΑΟΚ στο Στά­διο Καραϊσκάκη.

Με τη νίκη του αυτή, οι Πει­ραιώ­τες βρί­σκο­νται πλέ­ον στο +13 από την 2η ΑΕΚ και στο +15 από τον 3ο ΠΑΟΚ.

Ο δικέ­φα­λος μπή­κε στο παι­χνί­δι με διά­θε­ση να αιφ­νι­διά­σει τον Ολυ­μπια­κό και στο 4’ έφτα­σε κοντά στο γκολ, όταν από γύρι­σμα του Ελ Καντου­ρί, ο Κρμέν­τσικ σού­τα­ρε μέσα από την περιο­χή, ανα­γκά­ζο­ντας τον Σα σε μία εξαι­ρε­τι­κή επέμ­βα­ση. Ο Πορ­το­γά­λος γκολ­κί­περ έδει­ξε αντί­στοι­χα αντα­να­κλα­στι­κά και στο φάουλ του Βιεϊ­ρί­νια στο 6’, μπλο­κά­ρο­ντας με άνε­ση τη μπά­λα, με τους Πει­ραιώ­τες να ανε­βά­ζουν στη συνέ­χεια την από­δο­σή τους.

Στο 38’ ο Ολυ­μπια­κός έχα­σε την πρώ­τη μεγά­λη ευκαι­ρία του, όταν από βαθιά μπα­λιά του Σεμέ­δο, ο Μπρού­μα πέρα­σε τη μπά­λα προς τον Καμα­ρά, ο οποί­ος γύρι­σε και πλά­σα­ρε με τη μπά­λα να περ­νά­ει ελά­χι­στα άουτ από το αρι­στε­ρό δοκάρι.

Στο αμέ­σως επό­με­νο λεπτό, ο Καμα­ρά πέρα­σε δύο παί­κτες από τα δεξιά και γύρι­σε προς τον Μπρού­μα, όμως το πλα­σέ του Πορ­το­γά­λου χτύ­πη­σε στο δεξί δοκά­ρι του Ζίβ­κο­βιτς κι έφυ­γε άουτ. Στο 44’ ο Τζό­λης σού­τα­ρε με τη μία μετά το γύρι­σμα του Αντρί­για Ζίβ­κο­βιτς, όμως ο Σα έδιω­ξε με τα πόδια, στην τελευ­ταία φάση του πρώ­το ημιχρόνου.

Στο δεύ­τε­ρο 45λεπτο, ο Ολυ­μπια­κός μπή­κε στο γήπε­δο με το πόδι στο… γκά­ζι και στο 50’ μετά από εξαι­ρε­τι­κή συνερ­γα­σία του Φορ­τού­νη με τον Μπου­χα­λά­κη και ψηλο­κρε­μα­στή ασίστ του τελευ­ταί­ου προς τον Ελ Αρα­μπί, ο πρώ­τος σκό­ρερ του πρω­τα­θλή­μα­τος δεν το σκέ­φτη­κε… δεύ­τε­ρη φορά και με σουτ στη γωνία έκα­νε το 1–0.

Ο ΠΑΟΚ προ­σπά­θη­σε να αντι­δρά­σει και είχε δύο καλές στιγ­μές με τους Ουάρ­ντα στο 66’ (κεφα­λιά, που απέ­κρου­σε ο Σα) και Ελ Καντου­ρί στο 69’ (μακρι­νό σουτ που έδιω­ξε ο γκολ­κί­περ των «ερυ­θρό­λευ­κων»), όμως ο Ολυ­μπια­κός έφτα­σε πιο κοντά στο γκολ, έχο­ντας δεύ­τε­ρο δοκά­ρι με τον Καμα­ρά (ακού­μπη­σε πρώ­τα τη μπά­λα ο Ζίβ­κο­βιτς και της άλλα­ξε πορεία).

Ότι δεν κατά­φε­ρε ο Καμα­ρά στο 71’, το πέτυ­χε έξι λεπτά νωρί­τε­ρα, μετά από κλέ­ψι­μο, κούρ­σα κι ασίστ από τον Ελ Αρα­μπί, «κλει­δώ­νο­ντας» ουσια­στι­κά τη νίκη του Ολυμπιακού.

Στο 89ο λεπτό, ο Μάριος Βρου­σάι έβα­λε την τελι­κή… πινε­λιά στο ματς για τους Πει­ραιώ­τες, καθώς πήρε ωραία πάσα από τον Ελ Αρα­μπί, πλά­σα­ρε αρχι­κά στο δοκά­ρι, αλλά με δεύ­τε­ρη προ­σπά­θεια δια­μόρ­φω­σε το τελι­κό 3–0.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο