Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Super League: Ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στην «ΟΠΑΠ Arena»

Με αέρα επτά βαθ­μών πηγαί­νει σήμε­ρα (8/1) στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια (19:30) ο πρω­το­πό­ρος Πανα­θη­ναϊ­κός για να αντι­με­τω­πί­σει την ΑΕΚ. Οι «πρά­σι­νοι» επέ­στρε­ψαν στις επι­τυ­χί­ες, έπει­τα από δυο σερί ισο­πα­λί­ες, με το 1–0 στη Λιβα­δειά, ισο­φα­ρί­ζο­ντας ιστο­ρι­κή επί­δο­ση 28 ετών, μένο­ντας αήτ­τη­τοι για 16ο σερί παι­χνί­δι.

Από την άλλη, ο «Δικέ­φα­λος», αφού μεί­ω­σε στους τέσ­σε­ρις βαθ­μούς τη δια­φο­ρά από την κορυ­φή, «έχυ­σε την καρ­δά­ρα με το γάλα» χάνο­ντας στα Γιάννενα. 

Πλέ­ον, για τους «κιτρι­νό­μαυ­ρους» το παι­χνί­δι είναι must win προ­κει­μέ­νου να μεί­νουν εντός διεκ­δί­κη­σης τίτλου αλλά και στη δεύ­τε­ρη θέση που οδη­γεί στα προ­κρι­μα­τι­κά του UEFA ChampionsLeague. 

Την τελευ­ταία φορά, όπως ανα­φέ­ρει σε σχε­τι­κή της  ανά­λυ­ση η ιστο­σε­λί­δα της Super League, που οι δύο τους αγω­νί­στη­καν στη  Νέα Φιλα­δέλ­φεια,  η ΑΕΚ είχε επι­κρα­τή­σει 1–0 χάρη στο γκολ του Ίλια Ίβιτς. Προ­πο­νη­τής στην ΑΕΚ ήταν ο Ντού­σαν Μπά­γε­βιτς και στον Πανα­θη­ναϊ­κό ο Φερ­νά­ντο Σάντος, σε ένα  από τα ‑μόλις τέσ­σε­ρα- παι­χνί­δια πρω­τα­θλή­μα­τος που κάθι­σε στον πάγκο των «Πρά­σι­νων».

Η ΑΕΚ  είναι χωρίς νίκη στα τέσ­σε­ρα τελευ­ταία της παι­χνί­δια με τον Πανα­θη­ναϊ­κό εντός και εκτός έδρας, πανη­γυ­ρί­ζο­ντας τελευ­ταία φορά στις 5 Δεκεμ­βρί­ου 2021 με 1–0 (2’ Σιμάνσκι).

Είναι η μονα­δι­κή  νίκη στα επτά τελευ­ταία εντός έδρας της με τον Πανα­θη­ναϊ­κό, ενώ στα τελευ­ταί­ες 10 συνα­ντή­σεις τους με την ΑΕΚ γηπε­δού­χο, έχει 4 νίκες, γνώ­ρι­σε 2 ήττες, ενώ 4 ματς ολο­κλη­ρώ­θη­καν με ισοπαλία.

Στις 70 συνο­λι­κά  συνα­ντή­σεις τους  η ΑΕΚ μετρά­ει 29 νίκες, ο Πανα­θη­ναϊ­κός 23, 18 παι­χνί­δια τελεί­ω­σαν με ισο­πα­λία με τα γκολ να είναι 82–74.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο