Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Super League: «Σκοτωμός» μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ με πύρινες ανακοινώσεις εκατέρωθεν

Την αδυσώπητη πραγματικότητα του ποδοσφαίρου των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων φανερώνει η συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σήμερα, οι διοικήσεις των δύο ομάδων προέβησαν αμφότερες σε σκληρότατες ανακοινώσεις κάνοντας επίθεση η μία στην άλλη για μια σειρά εξωαγωνιστικά ζητήματα τα οποία αναδεικνύουν την σαπίλα που επικρατεί στο επαγγελματικό και εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο.

Με ανακοίνωση της το μεσημέρι η ΠΑΕ Ολυμπιακός επιτέθηκε στον ΠΑΟΚ κατηγορώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης ότι «έχει ξεπεράσει κάθε όριο ύβρεων και προκλητικών ψευδών» και καλώντας την διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να πάει άμεσα στον εισαγγελέα για να καταγγείλει ό,τι επιλήψιμο έχει να προσάψει ενάντια στον πειραϊκό σύλλογο. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και στο περίφημο ζήτημα της πολυιδιοκτησίας αλλά και στην πρόσφατη καταγγελία του Ολυμπιακού περί απόπειρας «δωροδοκίας» παίκτη του Άρη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανταπάντησε με μια σφοδρότατη ανακοίνωση κατά των Πειραιωτών ανεβάζοντας τον τόνο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο συλλόγων, τονίζοντας πως «θα σας περιγράψουμε γιατί η κοινή γνώμη σάς θεωρεί ό,τι πιο σιχαμένο έχει προκύψει μαζεμένο σε διοικητική ομάδα ποδοσφαιρικού συλλόγου παγκοσμίως». Στην ανακοίνωση εκτοξεύονται κατηγορίες για το ρόλο των διοικήσεων του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ τα… «σκάγια» παίρνουν, μεταξύ άλλων, και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Δυστυχώς, απ’ όσο φαίνεται, η κόντρα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά ενδέχεται να ενταθεί μπροστά στους στόχους που διακυβεύονται και οι οποίοι άλλωστε δεν περιορίζονται στο πλαίσιο της ποδοσφαιρικής αντιπαράθεσης αλλά εκτείνονται σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.