Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Super League — 21η Αγωνιστική: Δεν σταμάτησε ούτε στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός

Το… τρέ­νο του ‑εξαι­ρε­τι­κού κι άκρως απο­τε­λε­σμα­τι­κού τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες- Πανα­θη­ναϊ­κού δεν στα­μά­τη­σε ούτε στη Λάρι­σα. Το «τρι­φύλ­λι» επι­κρά­τη­σε 2–0 της ΑΕΛ σε ένα ματς… hard rock (με τρία κερ­δι­σμέ­να πέναλ­τι για τους «πρά­σι­νους»), έφτα­σε τις τέσ­σε­ρις συνε­χό­με­νες νίκες στη Super League κι «αγκι­στρώ­θη­κε» στην 4η θέση της βαθ­μο­λο­γί­ας (μόλις τρεις βαθ­μούς πίσω από την ΑΕΚ), πατώ­ντας πλέ­ον πολύ «γερά» στη ζώνη των πλέι-οφ.

Χωρίς τον «Κίκο» Μακέ­ντα στην αρχι­κή σύν­θε­σή του ‑έμει­νε στον πάγκο λόγω ίωσης και πυρε­τού που ανέ­βα­σε την παρα­μο­νή του αγώ­να- ο Πανα­θη­ναϊ­κός ανα­προ­σάρ­μο­σε το πλά­νο και την τακτι­κή του, με τους Καμπε­τσή και Νάγκι να παίρ­νουν φανέ­λες βασι­κών, στο 4–2‑3–1 του Γιώρ­γου Δώνη.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός έμοια­ζε να πατά­ει πολύ καλύ­τε­ρα από τα πρώ­τα λεπτά, απέ­να­ντι σε μία «αναι­μι­κή» επι­θε­τι­κά ΑΕΛ. Στο 11’ ο Γιό­χαν­σον σού­τα­ρε από το σημείο που σκό­ρα­ρε στο περ­σι­νό παι­χνί­δι, όμως η μπά­λα έφυ­γε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά οι «πρά­σι­νοι» δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν για πέναλ­τι σε πάτη­μα του Καρα­νί­κα στον Νάγκι, όμως ο διαι­τη­τής Βρέ­σκας ‑με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη και του Σιδη­ρό­που­λου από το VAR- έδει­ξε να συνε­χι­στεί το παιχνίδι.

Στο 23’ ο διαι­τη­τής από την Πιε­ρία έδει­ξε την εσχά­τη των ποι­νών σε μαρ­κά­ρι­σμα του Μόρα στον Ζαχίντ εντός της περιο­χής (κι εδώ υπήρ­ξε έλεγ­χος VAR) κι ο Χατζη­γιο­βά­νης στο 25’ έδω­σε το προ­βά­δι­σμα στους «πρά­σι­νους», παρά την προ­σπά­θεια του Κρί­στιν­σον που ακού­μπη­σε λίγο τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργό­τε­ρα (27’) ο Πανα­θη­ναϊ­κός κέρ­δι­σε και δεύ­τε­ρο πέναλ­τι, σε καθα­ρό πάτη­μα του Καρα­νί­κα στον Νάγκι, όμως τού­τη τη φορά η εκτέ­λε­ση α‑λα… Πανέν­κα του Χατζη­γιο­βά­νη ήταν κάκι­στη κι ο Ισλαν­δός γκολ­κί­περ που έμει­νε στη θέση του, μπλό­κα­ρε τη μπά­λα, σαν σε προπόνηση.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθ­μός έπε­σε, με μονα­δι­κή καλή στιγ­μή μία περί­ερ­γη σέντρα-σουτ του Χατζη­θε­ο­δω­ρί­δη στο 32’ που βρή­κε στο πάνω μέρος του ορι­ζό­ντιου δοκα­ριού κι έφυ­γε άουτ.

Στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο η είσο­δος των Μπού­στος και Μού­ζεκ, έδω­σε «φρε­σκά­δα» μεσο­ε­πι­θε­τι­κά στην ΑΕΛ, που άρχι­σε να πιέ­ζει, όμως ο Πανα­θη­ναϊ­κός ήταν εκεί­νος που έχα­σε την πιο μεγά­λη ευκαι­ρία στο 56’, με τον Κρί­στιν­σον να βγά­ζει εντυ­πω­σια­κά στη γωνία του το πλα­σέ του Ζαχίντ.

Το πρό­γραμ­μα της 21ης αγω­νι­στι­κής, έχει ως εξής:

Σάβ­βα­το 25 Ιανουαρίου 

19:30 «AEL FC Arena», Λάρι­σα — Πανα­θη­ναϊ­κός (NS2)

Κυρια­κή 26 Ιανουαρίου 

15:00 «Ξάν­θη Arena», Ξάν­θη — ΟΦΗ (ΕΡΤ)

15:00 Γήπε­δο Πανιω­νί­ου ΓΣΣ, Πανιώ­νιος — Ατρό­μη­τος (NS1)

17:15 Γήπε­δο Παναι­τω­λι­κού, Παναι­τω­λι­κός — Άρης (ΕΡΤ)

19:30 Ολυ­μπια­κό Στά­διο, ΑΕΚ — Ολυ­μπια­κός (NS2)

Δευ­τέ­ρα 27 Ιανουαρίου 

18:00 Γήπε­δο Τού­μπας, ΠΑΟΚ — ΝΠΣ Βόλος (PAOK TV)

20:00 ΔΑΚ Λαμί­ας, Λαμία — Αστέ­ρας Τρί­πο­λης (ΕΡΤ)

programma 21 agonistiki

vathmologia 20 agonistiki

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο