Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Super League — Play Off: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός «άλωσαν» Φάληρο και Τούμπα και διεκδικούν τίτλο

Τερά­στιας σημα­σί­ας κι αξί­ας νίκη σημεί­ω­σε η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυ­μπια­κό, επι­κρα­τώ­ντας με το εμφα­τι­κό 3–1 στο «Γ. Καραϊ­σκά­κης» στο πλαί­σιο της 5ης αγω­νι­στι­κής των play off, έπει­τα από ένα κατα­πλη­κτι­κό παι­χνί­δι και παρέ­μει­νε στην κορυ­φή της βαθ­μο­λο­γί­ας, ισό­βαθ­μη με τον Πανα­θη­ναϊ­κό στους 72 βαθ­μούς, σε μία μάχη σώμα με σώμα των «πρά­σι­νων» και των «κιτρι­νό­μαυ­ρων» για τον εφε­τι­νό τίτλο της Super League.

Το ματς στο Φάλη­ρο στιγ­μα­τί­στη­κε από τα επει­σό­δια με το σφύ­ριγ­μα της λήξης από το διαι­τη­τή Ντα­βί­ντε Μάσα, όταν οπα­δοί του Ολυ­μπια­κού μπή­καν στον αγω­νι­στι­κό χώρο και κινή­θη­καν απει­λη­τι­κά προς τους ρέφε­ρι, αν και κοντά βρι­σκό­ταν οι δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας. Εκτο­ξεύ­θη­καν φωτο­βο­λί­δες και κρο­τί­δες από την κερ­κί­δα προς τον αγω­νι­στι­κό χώρο, την ωρα που ο Βαγ­γέ­λης Μαρι­νά­κης και όλοι οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» δια­μαρ­τύ­ρο­νταν έντο­να για το πέναλ­τι με το οποίο πήρε το προ­βά­δι­σμα (2–1) η Ενω­ση, αλλά και για το μη κατα­λο­γι­σμό του φάουλ πάνω στον Ρέαμ­π­τσουκ από τον Αμρα­μπατ, φάση από την οποία προ­ήλ­θε το τρί­το γκολ της ΑΕΚ από τον Μάνταλο.

Παναθηναϊκός: «Διπλό» τίτλου μέσα στην Τούμπα

Έπει­τα από ένα συγκλο­νι­στι­κό παι­χνί­δι που κρί­θη­κε στα τελευ­ταία του λεπτά, ο Πανα­θη­ναϊ­κός επι­βλή­θη­κε με 2–1 του ΠΑΟΚ στην Τού­μπα, για την 5η αγω­νι­στι­κή των Play Off του πρω­τα­θλή­μα­τος της Super League.

«Χρυ­σή» αλλα­γή, σε ένα ακό­μη ματς για την ομά­δα του Ιβάν Γιο­βά­νο­βιτς, ήταν ο Φώτης Ιωαν­νί­δης που κέρ­δι­σε και εκτέ­λε­σε εύστο­χα πέναλ­τι στο πρώ­το λεπτό των καθυ­στε­ή­σε­ων, δια­τη­ρώ­ντας την ομά­δα του στην κορυ­φή της κατάταξης.

Νωρί­τε­ρα, o Ντά­γκλας Αου­γκού­στο (85′), που είχε και δοκά­ρι, είχε ισο­φα­ρί­σει το γκολ του Μπερ­νάρ (38’) με το οποίο είχαν προη­γη­θεί οι φιλοξενούμενοι.

«Αγκαλιά» με το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Άρης

Πραγ­μα­το­ποιώ­ντας εξαι­ρε­τι­κή εμφά­νι­ση, ο Άρης επι­κρά­τη­σε με 3–0 του Βόλου στο Παν­θεσ­σα­λι­κό Στά­διο, σε ανα­μέ­τρη­ση για την 5η αγω­νι­στι­κή των Play Off του πρω­τα­θλή­μα­τος της Super League.

Βλά­ντι­μιρ Ντα­ρί­ντα (27′) και Αμπου­μπα­κάρ Καμα­ρά (77′, 80′ πέν.) τα γκολ για την ομά­δα του Από­στο­λου Τερ­ζή, που πήρε την παρ­θε­νι­κή της νίκη σε αυτό το μίνι πρω­τά­θλη­μα, κάνο­ντας σημα­ντι­κό βήμα για την εξα­σφά­λι­ση της 5ης θέσης, αφή­νο­ντας τους Θεσ­σα­λούς 4 βαθ­μούς μακριά.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο