Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο του ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Σε σχόλιο του για τον ανασχηματισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί, υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό».

* * *

Οι αλλαγές που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο σχήμα του υπουργικού συμβουλίου είναι οι εξής: 

Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, στη θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου που παραιτήθηκε, τοποθετήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας.  

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας ανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης, στη θέση του Δημήτρη Βίτσα, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το «γάμο» με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Υφυπουργός Εργασίας, στη θέση της Ουρανίας Αντωνοπούλου που παραιτήθηκε, τοποθετήθηκε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Παιδείας ορίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.