Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Tο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία

Τους υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου, παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης 19/6 η ΤΟ. Ημαθίας του κόμματος στο Beluga (την παρουσίαση έκανε η Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ημαθίας Μαίρη Παπαδοπούλου που σημείωσε):
✔️ «Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον νομό Ημαθίας απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, στους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία της λαϊκής οικογένειας. Να πάνε στην κάλπη με κριτήριο την ζωή τους και τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ και στην κάλπη στις 7 Ιούλη γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή δική τους δύναμη την επόμενη μέρα, σημαίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας, διεκδίκησης όσων μας πήραν αυτά τα χρόνια κάνοντας τη ζωή μας μαύρη. Σημαίνει πιο ισχυρή αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα που μας ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση.
✔️  Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι η δύναμη αυτή που σταθερά και μόνιμα χωρίς να λογαριάζει οποιοδήποτε κόστος και οποιαδήποτε θυσία είναι στο πλάι του λαού και της νεολαίας που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η πραγματική ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.
✔️ Καλούμε τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να κλείσουν τα αυτιά τους σε κάθε είδους ψιθυριστές. Να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
✔️  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκούαντιδραστικού σχεδίου. Όλοι σαν καλοί μαθητές έχουν συμπεριλάβει στα προγράμματα τους τις αντεργατικές προτάσεις – απαιτήσεις του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και της ΕΕ….
✔️ Τέλος σας παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο μάχης και πραγματικής ελπίδας του ΚΚΕ στην Ημαθία. Η σύνθεση του εκφράζει το ταξικό εργατικό κίνημα, το αγροτικό κίνημα, το γυναικείο κίνημα στο νομό μας. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν αγωνιστές άνθρωποι που ήταν πάντα πρωτοπόροι στο κίνημα, στο πλάι του Κόμματος, άτομα που πρώτη φορά μπαίνουν υποψήφιοι, ενώ παράλληλα υπάρχει και μια συνέχεια με άτομα που ήταν υποψήφια και σε προηγούμενες εκλογές.
 1. Διάκογλου Γιάννης, 62 ετών, εργάτης, πρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων-Ποτών Ημαθίας-Πέλλας
 2. Ιακωβίδης Ηλίας, 35 ετών, εργάτης, δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας
 3. Σοφρόνωφ Ιωάννα, 59 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Ημαθίας
 4. Τσιουλάκος Τάκης, 55 ετών, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας»
 5. Τσουκαλάς Θωμάς, 56 ετών, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Νάουσας
 6. Χατζηθεοδωρίδου Κούλα, 53 ετών, εργάτρια σε διαλογητήριο, αντιπρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων-Ποτών Ημαθίας-Πέλλας, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βέροιας»
✔️ Στις εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο της γαλακτοβιομηχανίας στο Πλατύ αναφέρθηκε ο Ηλίας Ιακωβίδης, με αφορμή την επίσκεψή του πριν τη συνέντευξη, στο χώρο του εργοστασίου. Όπως ανέφερε, οι εργάτες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας και τη συνεχή λειτουργία του εργοστασίου. «Το εργοστάσιο είναι πλήρως λειτουργικό, με τη διοίκηση να κάνει λόγο για αναπαλαίωση και αναβάθμιση. Είναι προσπάθεια για εργαζομένους χωρίς δικαιώματα και αντίσταση», σημείωσε, ενώ ενημέρωσε πως το σήμερα απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έξω από το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας κινητοποίηση των φορέων.
✔️ Στο φαινόμενο αποβιομηχανοποίησης του νομού Ημαθίας αναφέρθηκε η Ιωάννα Σοφρόνωφ, θέτοντας το ερώτημα, ποια ανάπτυξη υπηρετεί η πολιτική που ασκούν τα κόμματα και σημειώνοντας πως για λόγους αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού έκλεισαν τελικά και τα εργοστάσια στη Νάουσα. Απηύθυνε κάλεσμα στο λαό να εναποθέσει τον αγώνα του στο ΚΚΕ, που θα είναι το αποκούμπι και το στήριγμά του. Κάλεσε τους εργαζομένους να προσέλθουν στις κάλπες με βάση την πείρα τους και την επόμενη μέρα. «Ισχυρό ΚΚΕ στις 8 Ιουλίου για να πάρει ανάσες ο λαός, να ανοίξει ο δρόμος μιας άλλης πολιτικής πρότασης, ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και να πάρει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας που σήμερα τα κρατούν οι επιχειρηματίες», ανέφερε μεταξύ άλλων.
✔️  Στους λόγους για τους οποίους αγωνίζονται να πάρουν περισσότερες ψήφους η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Θωμάς Τσουκαλάς, λέγοντας πως η μεν πρώτη θέλει την αυτοδυναμία ο δε δεύτερος προσπαθεί να μικρύνει την ψαλίδα με τη ΝΔ, να μη σχηματιστεί αυτοδυναμία και να συνεργαστεί από την πλευρά του με κόμματα μιας χρήσης. Σχετικά με το ΚΚΕ είπε πως αν ανέβουν τα ποσοστά του έστω και 1%, 2%, 3%, κερδισμένος θα βγει ο λαός. Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές, είπε πως «το ΚΚΕ βγήκε από μια μεγάλη τετραπλή μάχη και κράτησε σταθερά τις δυνάμεις του. Μπορεί κάποιοι να χάθηκαν αλλά το ελπιδοφόρο είναι πως απέκτησε καινούριες δυνάμεις».
✔️ Απευθυνόμενος στους αγρότες ο Τάκης Τσιουλάκος είπε πως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα κυβερνητικά προγράμματα, που το μόνο που περιλαμβάνουν είναι μέτρα που θα αποδεκατίσουν το ήδη ισχνό αγροτικό εισόδημα. «Η μόνη διέξοδος για τους βιοπαλαιστές αγρότες είναι η συσπείρωση σε αγροτικούς συλλόγους. Να εμπιστευθούν τη δύναμή τους και να ενώσουν τον αγώνα τους με άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε να δυναμώσει η φωνή», είπε λέγοντας παράλληλα πως καμία ψήφος στο ΚΚΕ δε θα πάει χαμένη.
✔️ Κάλεσμα στους εργαζομένους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, απηύθυνε η Κούλα Χατζηθεοδωρίδου, να μην ψηφίσουν κατά την άποψή τους το λιγότερο κακό και να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που όπως είπε, θα σταθεί και την επόμενη μέρα στο πλευρό τους, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει. «Τη μόνη δύναμη που θα αγωνιστεί στο πλάι τους για δουλειά με δικαιώματα, που να εξασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών τους, για ωράρια που θα αφήνουν και ελεύθερο χρόνο».
Η δύναμή σου την επόμενη μέρα

Συνέντευξη Τύπου

✔️  Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι η  δύναμη αυτή που σταθερά και μόνιμα χωρίς να λογαριάζει οποιοδήποτε κόστος και οποιαδήποτε θυσία είναι στο πλάι του λαού και της νεολαίας που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η πραγματική ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας…  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού – αντιδραστικού σχεδίου. Όλοι σαν καλοί μαθητές έχουν συμπεριλάβει στα προγράμματα τους τις αντεργατικές προτάσεις – απαιτήσεις του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και της ΕΕ.

✔️  Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν και εξειδικεύονται:

 • Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν
 • Τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ
 • Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060
 • Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις
 • Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ
 • Η παραμονή, διεύρυνση και επέκταση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων που εκτός των άλλων καθιστούν στόχο αντίποινων στην περιοχή μας.

Το παραμύθι της “μεταμνημονιακής εποχής” και της “δίκαιης ανάπτυξης” που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ή της “βιώσιμης ανάπτυξης” που προβάλλει η ΝΔ, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού, τα προβλήματα, τα βάσανα. Η ανασφάλεια είναι εδώ, γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που τα δημιουργούν. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι που είδαν το μέσο μισθό τους να κατρακυλάει κάτω από τα 1.000 ευρώ που ζουν την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (3 στους 10).

Τα διλήμματα “πολιτική αλλαγή και σταθερότητα” που προβάλλει η ΝΔ και “πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης” που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικα γιατί και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική που διασφαλίζει τα συμφέροντα των λίγων κατακρεουργώντας την ζωή των πολλών. Αυτών δηλαδή που παράγουν όλο τον πλούτο.

Τη συντηρητική πολιτική στηρίζουν και αναπαράγουν και τα άλλα κόμματα-αναχώματα ή συμπληρώματα ανεξάρτητα από την όποια κριτική ασκούν στην διακυβέρνηση. Από τον “αριστερό” Βαρουφάκη μέχρι τον εθνικιστή ακροδεξιό Βελόπουλο.

Γι’ αυτό η ψήφος του λαού πρέπει να είναι καταδικαστική για όλους αυτούς. Να μην διασκορπιστεί δεξιά-αριστερά, να μαυρίσει και να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο η ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Για τον λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα. Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που μάχεται για τα δικαιώματα του, μέσα και έξω από την βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής. Το ΚΚΕ έχει δώσει δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η δύναμη εκείνη που αντιπολιτεύθηκε με σταθερότητα μέσα και έξω από την βουλή την αντιλαϊκή βαρβαρότητα και το σύνολο των δυνάμεων που την υπηρέτησαν.

 • Στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους, ανέδειξε τα προβλήματα τους, πρωτοστάτησε στον αγώνα για την επίλυση τους.
 • Ανέδειξε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών. Ήταν πάντα παρόν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες.
 • Στάθηκε δίπλα στους μικρομεσαίους ΕΒΕ, στον αγώνα τους για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Αντιτάχθηκε σθεναρά στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
 • Στήριξε τους αγώνες της νέας γενιάς για την κάλυψη των αναγκών της, για δουλειά, μόρφωση, αθλητισμό και πολιτισμό.
 • Είναι το μοναδικό κόμμα που λέει το μεγάλο ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, στο διαχωρισμό τους και τη νομιμοποίηση της χρήσης τους.
 • Ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην υγεία και παιδεία.
 • Το ΚΚΕ ήταν ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, ενημέρωσε τον λαό και αντιμάχεται τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας με την σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων. Πρωτοστάτησε στον αγώνα για το ξήλωμα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων από την περιοχή.

Όλα αυτά θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία. Εκεί θα καταθέσουμε και την ενίσχυση της εκλογικής δύναμης μας. Θα οργανώσουμε και θα στηρίξουμε τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος για:

 • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, πραγματική επαναφορά των ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, προστασία των ΒΑΕ, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών μνημονιακών νόμων. Για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.
 • Για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας με δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου παιδεία, πρόσβαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, για σταθερή και μόνιμη με δικαιώματα.
 • Για τα δικαιώματα των γυναικών στην μητρότητα και την αγωγή στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.
 • Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια με άμεση κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και όλων των μονάδων υγείας – πρόνοιας σε ιατρικό – νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία.
 • Για την προστασία του περιβάλλοντος.
 • Για σύγχρονο οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές, δωρεάν για το λαό.
 • Ενάντια στην φορολογία και τις κατασχέσεις.

Ειδικά καλούμε όσους αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί και αισθάνονται προδομένοι από την “αριστερά” του διαβολικά καλού Τράμπ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της επέκτασης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, της “αριστεράς” που συμμαχεί με το κράτος-δολοφόνο των Παλαιστινίων, το Ισραήλ, να συστρατευτούν με το ΚΚΕ και να το δυναμώσουν εκλογικά.

Τέλος σας παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο μάχης και πραγματικής ελπίδας του ΚΚΕ στην Ημαθία. Η σύνθεση του εκφράζει το ταξικό εργατικό κίνημα, το αγροτικό κίνημα, το γυναικείο κίνημα στο νομό μας. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν αγωνιστές άνθρωποι που ήταν πάντα πρωτοπόροι στο κίνημα, στο πλάι του Κόμματος, άτομα που πρώτη φορά μπαίνουν υποψήφιοι, ενώ παράλληλα υπάρχει και μια συνέχεια με άτομα που ήταν υποψήφια και σε προηγούμενες εκλογές.


βλ |> Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ και παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Ν. Ημαθίας  |> Εφημερίδα Λαός <| (αποσπάσματα)


header Τώρα ξέρεις Το 2019 δεν είναι 2015