Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Toys Stories» της εικαστικού Φωτεινής Διλιντά

Η έκθεση «Toys Stories» (Ιστορίες Παιχνιδιών) της εικαστικού Φωτεινής Διλιντά, φιλοξενείται από το Σάββατο 3 Μάρτη έως την Πέμπτη 8 Μάρτη, στη γκαλερί «Whitespace» στο Εδιμβούργο. Αποτελείται από πίνακες ζωγραφικής με ακρυλικά χρώματα και ακουαρέλες, καθώς και από μια εγκατάσταση από μπαλόνια. Η έκθεση είναι μια περιπλάνηση στις έννοιες της παιδικότητας, της ελευθερίας, της ατομικής και συλλογικής έκφρασης και της δημιουργικότητας.

Μέσα από την απεικόνιση μιας σειράς παιχνιδιών, η γκαλερί «Whitespace» μεταμορφώνεται σε μια παιδική χαρά αναμνήσεων, υπενθυμίζοντάς μας την έλλειψη του παιχνιδιού και της ξεγνοιασιάς σε μια εποχή, η οποία είναι προσανατολισμένη στους ενηλίκους και απασχολημένη από τις «καθημερινές υποχρεώσεις». Η καλλιτέχνης εσκεμμένα επέλεξε παλιά ξύλινα και τσίγκινα παιχνίδια, τα οποία έχουν πλέον αντικατασταθεί από σύγχρονα ψηφιακά παιχνίδια. Μινιατούρες από ζωάκια, σβούρες και τρενάκια έχουν αποκτήσει, μέσα από τους πίνακες, αισθητική και ψυχολογική αξία. Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στον θεατή είναι: «Άφησε το παιδί που κρύβεις μέσα σου και παίξε! Εξερεύνησε, εκφράσου, επικοινώνησε!».

Η Φωτεινή Διλιντά έχει συμμετάσχει στις παρακάτω ομαδικές εκθέσεις:2016-2015, «Βουτιά στον Ψηφιακό Κόσμο» Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα/ 2014, Έκθεση του Διεθνούς Συνεδρίου «DesigningCreativeSynergies»/2014, «Αντίσταση Τώρα» έκθεση του ΕΕΤΕ/2014-2013, «Άνθρωποι-Χρώμα+Σίδερο» στη Ν/Ζώνη Περάματος/ 2012, Έκθεση «DesignArk» στη Θεσσαλονίκη/2009, Πνευματικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Αττικής/2007-2008, συμμετοχή στις τακτικές εκθέσεις του Κέντρου Καλών Τεχνών Πλάκα στην Αθήνα.

Φωτεινή Διλιντά | Toys’ Stories

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 3 Μάρτη στις 18.00.

Διάρκεια: 3 – 8 Μαρτίου 2018, 12.00 – 18.00.

«Whitespace gallery» | 76 East Crosscauseway, EH8 9HQ, Εδιμβούργο.

Επιμέλεια Έκθεσης: Δήμητρα Μαραγκάκη.