Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Valentino Rossi: “δώρο στον εαυτό του” γιοτ 8 εκατομμυρίων ευρώ

«Φοβερή» είδηση στα αστικά ΜΜΕ και στα ΜΚΔ (με έμφαση στο Instagram)
Ο Ιταλός οδηγός του Moto GP, Βαλεντίνο Ρόσι, αποφάσισε να κάνει ένα “δώρο στον εαυτό του” ένα πανάκριβο γιοτ…, Mochi Craft.
Το προηγούμενο που είχε “πάλιωσε” όπως δήλωσε (ήταν 15 ετών…) και το πούλησε σε έναν Γάλλο συλλέκτη.

ΣΣ |> το “πανάκριβο” είναι πάντα σχετικό πχ. το Al Mirqab του Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani εμίρη του Qatar  είναι αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων, που και πάλι είναι απλώς οδοντόκρεμα μπροστά στο Eclipse αξίας ενός δισ. δολαρίων, του Roman Abramovich (αυτό δεν “πάλιωσε” ακόμη είναι μοντέλο 2010) και έχει μήκος 164 μέτρα, με δύο ελικοδρόμια, ντίσκο, σινεμά, κομμωτήρια, εστιατόριο, εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα λέιζερ μλοκάρει κάμερες κλπ. μη επιτρέποντας στους paparazzi να απαθανατίσουν τους καλεσμένους του Ρώσου μαφιόζου του κεφαλαίου (ολιγάρχη -όπως συνηθίζουν να τον ονομάζουν τα ΜΜΕ).

Στον αγώνα για την προστασία της υγείας και την επιβίωση - τώρα μέτρα στήριξης

Στον αγώνα για την προστασία της υγείας και την επιβίωση!

Ανύπαρκτο εισόδημα, συσσώρευση χρεών, αβεβαιότητα για το σήμερα και το αύριο, αδυναμία να αντεπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις.
Τα παραπάνω είναι μερικά από όσα περιγράφουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες – έμποροι σε όλη τη χώρα, λόγω της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας.
Το προσωρινό λουκέτο που μπαίνει στα μικρομάγαζα και τις άλλες μικρές επιχειρήσεις μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το άγχος μήπως γίνει μόνιμο για αρκετούς από τους αυτοαπασχολούμενους.

Τα αλλεπάλληλα μέτρα περιορισμού, είτε σε πανελλαδικό επίπεδο, είτε πιο αυστηρού κατά τόπους όπως στη Δυτική Αττική τον τελευταίο μήνα, ή στην Κοζάνη όπου τα καταστήματα παραμένουν κλειστά από τις 16 Οκτώβρη, μαζί και με την οικονομική κρίση έχουν φέρει ένα ανελέητο χτύπημα στους περισσότερους κλάδους.
Ενώ, τα «μπρος – πίσω» και οι παλινωδίες της κυβέρνησης, που είναι η άλλη όψη της πολιτικής της επιλογής να μη θωρακίζει το σύστημα Υγείας, εκθέτουν σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους τους αυτοαπασχολούμενους.
Από το κλείσιμο στο «click away» και μετά πάλι πίσω στο κλείσιμο, ενισχύουν όλο και περισσότερο τις αρνητικές συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Οι αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις φουντώνουν

Εστίαση, εμπόριο, ταξί, κομμωτήρια και μια σειρά ακόμα κλάδοι συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες φτωχούς αυτοαπασχολούμενους που ζουν σήμερα τον εφιάλτη της αναδουλειάς, ενώ η προσμονή για μια «κανονικότητα» της επόμενης μέρας δεν μπορεί παρά να πηγαίνει μαζί με το άγχος για τη γενικευμένη αύξηση χρεών, που για πολλούς είναι ήδη μη διαχειρίσιμα.

Οι αντιδράσεις φουντώνουν, με αυτοαπασχολούμενους που οργανώνονται και διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας της υγείας τους.
Ως «σταγόνα στον ωκεανό» των χρεών και των επιπτώσεων της κρίσης χαρακτηρίζουν άλλωστε οι αυτοαπασχολούμενοι που υποφέρουν τα όποια μέτρα στήριξης παίρνει η κυβέρνηση. Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται η «επιστρεπτέα προκαταβολή» ή ενισχύσεις μέσω αντίστοιχων προγραμμάτων από τις Περιφέρειες, τα οποία βέβαια απευθύνονται σε επιχειρήσεις με μεγαλύτερους τζίρους, ενώ «τρέχουν» και κλαδικά προγράμματα όπως για τη δημιουργία e-shops και για αγορά εξοπλισμού θέρμανσης εξωτερικών χώρων στην εστίαση.
Αυτή η στρατηγική «κουμπώνει» και με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, με την κυβέρνηση να αφήνει στο απυρόβλητο τους μονοπωλιακούς ομίλους, τα εργοστάσια και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ, τις ιδιωτικές κλινικές κ.λπ., που μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης της πανδημίας, την ώρα που κυνηγούσε με πρόστιμα και κάθε άλλο μέσο τους μικρούς επαγγελματίες.

Ο σάπιος κόσμος των “Βαλεντίνων”

Valentino Rossiℹ️  Ενημερωτικά -για όποιον ενδιαφέρει ο Valentino μας …
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Resto del Carlino, φαίνεται ότι ο «γιατρός» έχει ήδη εξοπλιστεί για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν έχοντας δώσει δουλειά στην εταιρεία πολυτελείας Pershing, από τα ναυπηγεία Mondolfo και ειδικά στην Ferretti, που ειδικεύεται σε αυτό τον τύπο σκαφών.Money-soldi-χρήμαΈνα σκάφος αξίας (μόνο) 8 εκατομμυρίων ευρώ και μήκους (μόνο) 30 μέτρων για να γιορτάσει το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα της Petronas -που μπορεί μόλις “παπλιώσει” να το δώσει και για tender,  είναι ένα “δώρο στον εαυτό του” «για να το χαρεί με τη φίλη του Francesca Sofia Novello»Valentino Rossi Francesca Sofia Novello.